Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Expansie winkelformule Casa stokt

Er komen minder winkels van de woonformule Casa dan gepland. Deze zouden grotendeels worden gevestigd in Xenos-winkels, waarvan het aantal sterk zou worden verminderd. Dat gaat slechts deels door en er worden zelfs nieuwe filialen van Xenos geopend.


Op 1 juni 2018 opende in Utrecht de eerste vestiging van de uit BelgiĆ« afkomstige woonformule Casa. Er zouden dat jaar nog vijftig winkels bijkomen en het was was de bedoeling om 110 van de 170 vestigingen van Xenos om te bouwen tot een vestiging van Casa. De hele operatie zou deze zomer moeten zijn afgerond, maar al snel na de eerste opening werden de plannen deels teruggeschroefd. Momenteel staat de teller op 36 winkels van Casa. Deze verkopen voornamelijk woonaccessoires en kleinmeubelen.

Een-tweetje
De ombouw van Xenos naar Casa was een mooi een-tweetje van de familie Blokker, eigenaar van beide formules. Xenos zou wat sleets geworden zijn en daarvan kon best een behoorlijk aantal worden gesloten om vervolgens te worden omgebouwd tot Casa. Na de reorganisatie zou worden bekeken wat er met de resterende Xenos-winkels zou gaan gebeuren.

Op eigen kracht verder
Dat plan is nu van de baan. Casa zal op eigen kracht de expansie voortzetten en dat geldt ook voor Xenos. Er lijkt, nadat er enige tientallen zaken zijn gesloten, toch ruimte te zijn voor Xenos. Er zijn zelfs nieuwe winkels geopend en men wil doorgaan met zo'n 150 vestigingen, zo meldt Het Parool. Hoewel beide bedrijven van dezelfde eigenaar zijn, zullen ze volledig gescheiden van elkaar opereren.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten