Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Exposanten tweetal 'slaapbeurzen' positief, maar wensen meer eenheid

De deelnemers van Hollandsch Slapen en de Vakbeurs Slapen zijn positief over hun 'eigen' beurs. Maar het zou beter zijn als het één, groot evenement zou zijn, zo weerklinkt het.

Afgelopen dagen werden in Baarn tegelijkertijd een tweetal 'slaapbeurzen' gehouden: Hollandsch Slapen in Kasteel Groeneveld en de Vakbeurs Slapen in het nabijgelegen Bomencentrum Nederland. De eerste bestaat al een paar jaar, de tweede beleefde op 3 en 4 september haar première. Jeroen Haarhuis en Cees Jansen, organisatoren van de Vakbeurs Slapen, wilden meedoen aan Hollandsch Slapen, maar dat lukte niet. Daarop organiseerden zij hun eigen evenement, samen met een aantal andere bedrijven, in totaal een twaalftal merken.

Hollandsch Slapen
Op korte afstand daarvan werd Hollandsch Slapen gehouden met 13 deelnemers, een min of meer vaste club die al een paar jaar onder deze naam een beurs houdt, meestal tweemaal per jaar, soms slechts eenmaal per jaar.

Bezoekers
Deelnemers van beide beurzen – in feite een gezamenlijke huisshow – hebben dezelfde doelgroep: slaapspeciaalzaken en gemengde zaken met een slaapafdeling. Voor bezoekers was het makkelijk om beide beurzen in een keer te bezoeken en deelnemers van beide beurzen beaamden de (mogelijke) versterking van elkaar, maar tegelijkertijd werd door meerderen uitgesproken dat het toch wel vreemd was: twee aparte evenementen voor dezelfde klanten.

Derde beurs
Haarhuis, een van de initiatiefnemers van de nieuwe beurs, kijkt tevreden terug op het evenement, maar geeft aan dat hij toch naar een breder platform zoekt. Dat kan wat hem betreft ook beursgebouw De Woonindustire zijn in Nieuwegein waar ook een plukje bedden- en matrasaanbieders staat en waar over anderhalve week de retail naar toe kan.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten