Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Fabrikanten pvc-vloeren willen meer recyclen

17 leveranciers van pvc-vloeren in Europa zeggen meer te willen recyclen. Zij sluiten zich aan bij een Europese intentieverklaring om meer kunststoffen te hergebruiken.
 


De fabrikanten en distributeurs van elastische vloerbedekking hebben zich verenigd in het European Resilient Flooring Manufacturers’ Institute (ERFMI) en zijn mede-ondertekenaars van de Circular Plastics Alliance declaration. Dat is een verklaring van bedrijven, handelsorganisaties en een aantal publieke partijen waarin verklaren het gebruik van herbruikbare kunststoffen te willen verhogen. Het is de intentie om in 2025 op vrijwillige basis 10 miljoen ton gerecyclede kunststof te verwerken in nieuwe producten.

Recyclen pvc vloerbedekking
De verklaring werd in september 2019 opgesteld en ondertekend door ruim honderd 'partners' en daar komen nu ook de 19 leden van het ERFMI bij. Zij sluiten zich aan bij het EU-project Circular Flooring (www.circular-flooring.eu) waarbij onderzoek zal worden gedaan naar het recyclen van afgedankte pvc-vloerbedekking. Onderdeel daarvan is het scheiden van weekmakers en restmateriaal om te komen tot een product dat vergelijkbaar is met primaire grondstoffen.

Leden van de ERFMI
Leden van de ERFMI zijn: Alto, Amorim, Amtico, Artigo, Aspecta, BIG Floorcoverings, Designflooring, Dickson-Constant , Endesign Limited, Forbo Flooring, Gerflor, IVC, nora systems, Polyflor, Tarkett, Kährs Oy en Windmöller.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten