Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Faillissement dreigt voor fabrikant Axminster Carpets

De Britse tapijtfabrikant Axminster Carpet staat op omvallen. Na een mislukte zoektocht naar een investeerder of overnamekandidaat dreigt het einde voor het 265 jaar oude bedrijf.
 


Nadat het vinden van een geldschieter of overnamekandidaat op niets was uitgelopen, is Axminster Carpets in administration geplaatst, vergelijkbaar met insolventie en een voorportaal van faillissement. Van de negentig personeelseden zijn er tachtig overtollig verklaard en naar naar huis gestuurd en de kans lijkt gering dat zij nog kunnen terugkeren. Wel zijjn de bewindvoerders erin geslaagd de ondervloerendivisie Axfelt te verkopen aan Ulster Carpets en zoeken zij nog naar overnamekandidaten voor delen van het bedrijf of de merknaam.

Opgericht in 1755
Ook in 2013 ging het mis met Axminster Carpets, maar volgde een doorstart met honderd van de vierhonderd personeelsleden. In 2017werd een verlies geleden van drie miljoen pond en in 2018 1 miljoen pond. Volgens de directie werd er vooruitgang geboekt, maar afgelopen september werd personeel gevraagd vrijwillig op te stappen. Het mocht niet baten en nu dreigt het einde voor de fabrikant die wereldberoemd is geworden met het weven van hoogwaardige wollen tapijten die onder meer in Buckingham Palace liggen. De oorsprong van Axminster Carpets iigt in 1755 en het is daarmee een van de oudste tapijtfabrikanten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten