Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Faillissement Recor Hasselt lijkt onafwendbaar

Vrijwel zeker gaat de Belgische meubelfabrikant Recor failliet. Overnamegesprekken leverden niets, alleen de afdeling zitmeubelen wordt voortgezet. Volgens de directie is corona de hoofdoorzaak van de teloorgang.
 


Eind april diende Recor een verzoekschrift in bij de Ondernemingsrechtbank om bescherming te krijgen ten aanzien van haar schuldeisers met als doel om in alle rust een herstelplan uit te werken. Nu, bijna vier maanden later, blijkt dat dit plan geen vruchten heeft afgeworpen en heeft de bescherming geen zin meer. Het gevolg is een vrijwel zeker faillissement van de meubelfabrikant uit Hasselt. Tot vorige week zijn er nog gesprekken gevoerd met mogelijke overnamekandidaten, maar dat heeft niet opgeleverd betekent dat een verlies van 187 banen.

Continuering productie zitmeubelen
De productie van zitmeubelen is wel gered doordat nazaten van oprichter René Corthouts dit deel heeft overgenomen. De productie is verplaatst van Hasselt naar Genk waar Recor Bedding is gevestigd.

Corona als schuldige
Volgens Peter Sarasyn, ceo van de Recor Group, heeft de eerste coronagolf het bedrijf de das om gedaan. 'Dat is ironisch, want tijdens deze tweede golf kopen mensen net weer meer meubels. Ons orderboek is goed voor twee miljoen euro. Dit bedrijf heeft dus nog potentieel', zo meldt de site hln.be. Ook Joris Jackers van vakbond ACV heeft een verklaring. 'Jonge mensen kopen geen meubels meer die generaties lang mee kunnen gaan. Zij gaan naar IKEA. En ja, het is haast cynisch dat die een winkel heeft tegenover de Recor-gebouwen.'


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten