Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Familie Blokker verkoopt winkelketen Casa

De familie Blokker verkoopt de winkelformule Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management. Casa lijdt al jarenlang verlies en heeft in Nederland 35 winkels.
 


Casa telt in Europa ruim 500 winkels, waarvan zeventig in Belgiƫ en 35 in Nederland en heeft 3200 medewerkers in dienst. De woonwinkel verkoopt met name woonaccessoires, huishoudtextiel en (klein)meubelen. De van oorsprong Belgische keten opende in juni 2018 de eerste winkel in Nederland. Dat jaar zouden nog vijftig vestigingen worden geopend, de meeste in een pand van winkelketen Xenos dat grotendeels uit het straatbeeld zou gaan verdwijnen. Beide plannen gingen niet door.

Expansie mislukt
Het was de bedoeling om 110 winkels van Casa te openen, maar vrij snel werd duidelijk dat dit niet haalbaar was. Begin vorig jaar, net voordat de coronacrisis uitbrak, pompte de familie Blokker als eigenaar nog bijna zeventig miljoen euro in de keten, maar in juni 2020 vroeg Casa bescherming tegen zijn schuldeisers aan. Nu is de keten verkocht aan de Amsterdamse investeerder Globitas en het management.

Ontmanteling Blokker-concern
Casa werd in 1975 in Belgiƫ opgericht en was van 1988 tot 2016 onderdeel van de Blokker Holding, een conglomeraat van een groot aantal ketens met onder meer Blokker, Bart Smit, Intertoys, Leen Bakker, Tuincentrum Overvecht, Cook & Co en Marskramer. Deze zijn de laatste jaren verkocht en alleen Xenos is nog in handen van Albert Blokker en Els Blokker, de weduwe van de in 2011 overleden Jaap Blokker.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten