Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

FC Dordrecht monitort slaapgedrag spelers

Met behulp van een speciale sensor wordt het slaapgedrag van spelers van FC Dordrecht in kaart gebracht. Met de resultaten hiervan kunnen eventueel aanpassingen in de slaapomgeving gedaan worden.

FC Dordrecht monitort sinds kort het slaapgedrag van de spelers. De spelers van de koploper in de Jupiler League slapen met een zogeheten SlaapID, een klein apparaatje dat het slaapgedrag, de slaaphouding, het slaapklimaat en het slaapritme registreert. ‘Zo kunnen wij zien in welke houding, welk ritme, hoe warm en hoe (on)rustig een speler slaapt. Wij kunnen ook zien of het slaapgedrag anders is voor de wedstrijden, direct na de wedstrijd of tijdens trainingsdagen’, zegt Maarten Stoffels. Stoffels is directeur van Sleeptrade, een organisatie die zich onder meer bezighoudt met het onderzoeken van slaapgedrag. Ook is het bedrijf eigenaar van de winkelformule Beddenspecialist.nl, een samenwerkingsverband van 23 slaapspecialisten in Nederland.

Meten is weten
Een van de instrumenten die de bij Sleeptrade aangesloten winkeliers gebruiken om consumenten het juiste advies te kunnen geven bij de aanschaf van een nieuw bed is de SlaapID. Volgens Stoffels zijn daarmee inmiddels goede resultaten bereikt omdat volgens hem je hiermee vrij goed kunt nagaan hoe iemand slaapt. ‘Mensen hebben daar wel een idee over, maar weten toch niet precies of ze goed of lekker slapen. Wij laten zien wat er gebeurt.’

Koploper
De keuze om nu een groep te volgen is nieuw en Stoffels hoopt nieuwe inzichten te kunnen verwerven. ‘Bij zo’n club wordt aan alles gedacht: kleding, schoenen, voeding, fysieke gesteldheid – van alles. Nachtrust en slaap blijven daarbij onderbelicht. Terwijl slaap een essentiële rol speelt bij het herstel van het lichaam. Daarom gaan wij nu bij FC Dordrecht het slaapgedrag van de spelers in kaart brengen. Of het slaapapparaat helpt om prestaties te verhogen, is nog niet te zeggen. Feit is wel dat FC Dordrecht koploper is en vandaag na een 4- 2 zege op Achilles nu liefst 6 punten voorstaat op nummer 2. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten