Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Feestvierend INretail krijgt predicaat Koninklijk

Brancheorganisatie INretail mag zich sinds gisteren tooien met het predicaat Koninklijk. De belangenvereniging kreeg de onderscheiding tijdens de viering van het 100-jarig bestaan in Maarssen.Anton Sanders, voorzitter van INretail, kreeg de onderscheiding uitgereikt door Mirjam Maasdam, gedeputeerde en loco commissaris van de Koning in Utrecht. Dat gebeurde in evenementencomplex De Fabrique in Maarssen waar INretail haar jaarlijkse 'ledenevent' hield. Hoewel INretail pas officieel bestaat sinds mei 2013 gaat de historie terug naar 2018, reden om in aanmerking te kunnen komen voor het predicaat 'Koninklijk'.


Vl.n.r.: directeur Jan Meerman, gedeputeerde Mirjam Maasdam, staatssecretaris Mona Keijzer en voorzitter Anton Sanders met de oorkonde.

Belang van winkels
Hoewel het thema van de dag plaatsvond onder de naam Reflection werd toch vooral naar het heden en de toekomst gekeken. Diverse sprekers gingen vanuit hun eigen visie in op diverse thema's die INretail in haar beleid naar voren  brengt zoals duurzaamheid, investeren in personeel, klantervaringen, 'omdenken' als retailer en de ontwikkelingen rond online retailen.
Hoewel de positie van de retail onder druk staat was een van de conclusies dat fysieke winkels essentieel zijn en blijven, hét bestaansrecht voor INretail. Geruststellende mededeling van Mona Keijzer, staatssecretaris van Economisch Zaken met onder meer het MKB in haar portefeuille en een van de gasten tijdens de dag: 'Ik winkel graag.'

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten