Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Festival Designkwartier Den Haag

Winkels, designers, kunstenaars en musea doen mee met het in mei te houden Festival Designkwartier in Den Haag. Deze vierde editie geeft speciaal aandacht aan Mondriaan in verband met het feestjaar rond kunstbeweging De Stijl.


Het Festival Designkwartier (19 t/m 21 mei) centreert zich rond het Zeeheldenkwartier in Den Haag en wordt dit jaar uitgebreid met diverse locaties in het centrum van de stad. Totaal zijn er circa vijftig locaties die kunnen worden bezocht. Dat zijn winkels, studio’s, binnentuinen, pop-up stores en museum Panorama Mesdag.

50 locaties
‘Festival Designkwartier mixt presentaties, winkels, activiteiten en exposities op designgebied tot één evenement. Bijzonder design voor dagelijks gebruik en inventieve objecten om over na te denken. Ontwerpers lichten de verhalen achter hun ontwerpen ter plekke toe’, aldus de organisatie.
 


Mondriaan-sokken van On Socks, een van de deelnemers aan Festival Designkwartier.

De Stijl en Mondriaan
Speciale aandacht is er dit keer voor kunstbeweging De Stijl die honderd jaar geleden werd opgericht en waarvan Piet Mondriaan de bekendste exponent is. Verschillende ontwerpers zullen laten zien hoe zij hierdoor geïnspireerd zijn. In de Paleisstraat, recht tegenover Paleis Noordeinde, is een speciale expositie over het Mondriaanjaar.

Meer informatie: www.festivaldesignkwartier.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten