Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Fijn, zo'n boxspring

De overbuurman kwam even de ladder lenen. Hij had een boxspring gekocht via Marktplaats en het hoofdbord kon de bocht in de trap niet maken. Hij had een ladder nodig om via het balkon het volumineuze onderdeel naar binnen te krijgen. Of ik even wilde helpen? Tuurlijk, geen probleem. Hij werkt al jaren op de afdeling Eerste Hulp van het ziekenhuis en zijn vrouw is werkzaam in de zorg. Dus bij een mogelijk ongeluk was hulp dichtbij en nazorg verzekerd.

Hij duwde van onderen, wij pakten van boven aan. Dat ging vlotjes, het gevaarte stond snel in de slaapkamer waar het bed al bijna helemaal gemonteerd stond. Beetje gedoe om het hoofdbord klemvast te krijgen, maar ook dat lukte.

Ondertussen vertelden beiden over de oude boxspring die gedemonteerd in de tuin stond want het was niet gelukt om deze via Markplaats te verkopen. Dus weg ermee. De nieuwe aanwinst was moderner want er zaten zakjes aan de zijkant voor de afstandsbediening. 'Dat had die vorige niet', zei zij. Ook had de nieuwe aanwinst een split topper, handig als de een wel omhoog wil en de ander niet. Hopelijk waren het wel goede motoren want bij het vorige bed had 'zijn' motor het al na een jaar begeven, zei hij.

Er ontspon zich een gesprek over afstandsbedieningen, de frequentie van het gebruik daarvan voor het bed en voor andere zaken in huis die je op afstand kunt aansturen.

Weer aan het werk las ik in een mail dat de interesse voor 'smart home' is afgenomen, hoewel de bekendheid daarvan is toegenomen. Mensen zien voordelen als het te maken heeft met  energiebesparing en veiligheid, maar maken zich zorgen over de privacy.

Want het blijkt dat je een 'slimme koelkast' kunt hacken en een lamp die je via je smartphone aanstuurt kan er voor zorgen dat iemand via internet bij je inbreekt. Mensen die gebruik maken van slaapapps zouden wel eens slechte slapers kunnen worden wanneer zij zich realiseren dat ook hier de online verbinding kan worden gebruikt als digitale koevoet om binnen te komen. En die reclamepraatjes dat je je bed kunt verstellen met je smartphone, is dat wel zo slim?

Die vragen wilde ik wel eens voorleggen aan mijn buren. Met als voorzetje de vraag: hoe bevalt hun nieuwe bed?

Ik heb daarop nog geen antwoord. Een paar dagen na installatie gingen ze op vakantie. Naar Texel.
Voor een maand.
'Lekker uitrusten.'

Aribert Guiking
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten