Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Flanders Flooring Days ook in 2023

De begin mei gehouden gezamenlijke huisshows van een aantal Vlaamse fabrikanten van vloerbedekking onder de naam Flanders Flooring Days waren een succes. Het gevolg? In 2023 volgt een tweede editie van de Flanders Flooring Days.
 

Entree van Associated Weavers tijdens de Flanders Flooring Days.


Van 2 tot en met 5 mei zetten een aantal fabrikanten van vloerbedekking gelijktijdig hun deuren open voor hun professionele relaties onder de naam Flanders Flooring Days. Dat bleek 'uitzonderlijk geslaagd' volgens de organisatie en mede daarom is besloten om het evenement volgend jaar weer te houden, ditmaal 22 tot en met 25 mei.

Gunstige geografie
Deelnemers aan de Flanders Flooring Days waren Associated Weavers, Balta, Beaulieu International Group, Coretec Floors, ITC, IVC Group, Lano Carpet Solutions, Modulyss, Ragolle en Unilin Flooring. De bedrijven, alle grote spelers op de markt, zitten relatief dicht bij elkaar in West- en Zuid-Vlaanderen waardoor bezoekers volgens de organisatie zich 'in alle rust en comfort' konden oriƫnteren op de laatste nieuwigheden van de deelnemende fabrikanten.

In plaats van Domotex
De Flanders Flooring Days zijn feitelijk het antwoord op het tot tweemaal toe niet doorgaan van Domotex, de internationale vloerenbeurs die ieder jaar in januari in Hannover wordt gehouden. Vanwege corona moesten de edities van vorig jaar en dit jaar worden geschrapt en Belgische bedrijven zijn daar traditioneel sterk aanwezig. Deels is dat hiaat opgelost door nu gezamenlijk en eigen 'beurs' te organiseren.

Ook eigen stoffenbeurs
Iets dergelijks deden een aantal Belgische producenten van interieurtextiel, ook een belangrijk product in de Belgische industrie. Zij stonden jaarlijks in het najaar op de stoffenbeurs beurs Decosit in Brussel. Toen deze beurs vanwege teruglopende belangstelling in 2018 werd opgedoekt besloot Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie, om zelf deze beurs te continueren. Dat gebeurde in 2019, maar ook Decosit kon vanwege de coronapandemie in 2020 en 2021 niet doorgaan. De beurs staat nu op de agenda voor 13 en 14 september dit najaar.

Meer informatie: www.flandersflooringdays.comwww.decosit.brussels

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten