Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Flexibele werkplekken centraal tijdens beurs Orgatec

Flexibele werkplekken, digitalisering, individualisering en duurzaamheid zijn speerpunten tijdens Orgatec, beurs voor kantoorinrichting. De beurs begint 23 oktober in Keulen.



De tweejaarlijkse beurs Orgatec toont alles voor de inrichting van het kantoor met de nadruk op meubilair. Werkplekken worden steeds kleiner en flexibeler want met een laptop en een internetverbinding kunnen velen volledig uit de voeten. Vaste, ruimtevretende werkplekken maken plaats voor kleine en flexibele werkplekken. Dat resulteert onder meer in stoelen die zich automatisch aanpassen aan het gewicht van de gebruiker en en daarmee ook de bijpassende rugondersteuning..



Akoestiek
Doordat de gemiddelde kantoorruimte afneemt en mensen dus dichter op elkaar zitten, is akoestiek een belangrijk thema. Schotten op het bureau, panelen aan de wand of het plafond en zelfs verlichtingsarmaturen die voorzien zijn van geluiddempend materiaal zijn het gevolg. Op de vloer kan tapijt worden gelegd (veelal tegels want die zijn snel te leggen en te verwijderen) dat het geluid absorbeert. Op de beurs zijn talloze voorbeelden te zien van kleine studio's en andere 'eilanden' waarin zitjes zijn gecreëerd voor overleg in het kantoor. Privacy, functionaliteit en esthetiek gaan daarbij hand in hand.



Huiselijk er kleurrijk
Door de versmelting van werk en privé én omdat werkgevers beseffen dat een prettige werkomgeving stimulerend kan werken, wordt de kantoorinrichting (op bepaalde plekken) huiselijker en kleurrijker. Ronde vormen, zachte materialen en aandacht voor kleur zijn daarvan het gevolg. Attractieve loungezones en stilteplekken horen daarbij. Omdat de gemiddelde kantoorwerker 80m tot 85% van de tijd zit, zijn er fabrikanten die statafels promoten. Want, zo stelt de beursorganisatie, dat vele zitten kan leiden tot een levensduurverkorting van twee jaar.



Duurzaam meubilair
Naast de functionaliteit en esthetiek van de meubelen is er aandacht voor duurzaamheid. Dat kan slaan op een lange levensduur, maar ook de productiewijze wordt veelal onder de loep genomen. Het makkelijk kunnen recyclen of het gebruik van gerecycled materiaal is een thema dat steeds belangrijker wordt, zeker bij grote bedrijven die 'verantwoord' hun kantoren willen inrichten.


Lezingen
Op het Trendforum kunnen bezoekers een overzicht krijgen van de huidige en komende trends in kantoorinrichting. Tijdens de beurs zijn er talloze lezingen, workshops, netwerkbijeenkomsten en wordt ingegaan op concreet vragen als: Hoe ziet het bureau van de toekomst er uit? Welke nieuwe materialen zijn er op de markt? Wat is nu eigenlijk een goed kantoor? Wat betekent de blockchain voor de branche? Wat is de rol van start-ups en zijn deze een bedreiging voor de traditionele handel?

Orgatec wordt gehouden van 23 tot en met 27 oktober in Keulen.

Meer informatie: www.orgatec.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten