Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Fonq.nl neemt Direct Design over

Webwinkel fonq.nl heeft designmeubelspecialist Direct Design overgenomen. Met deze overname versterkt het webwarenhuis haar positie als online retailer in de woonbranche.

Door de overname wordt het assortiment uitgebreid met tientallen designmerken zoals Pastoe, Driade, Knoll. Thonet en Label. Fonq.nl had zelf al onder meer Kartell, Artemide en Hay in huis. Ook worden meer dan 15.000 artikelen aan het assortiment toegevoegd. Direct Design werd in 2004 opgericht en was daarmee één van de eerste online designwinkels. Voor verdere groei zocht Direct Design een partner met de nodige kennis en het bereik om het aanbod designmeubelen voor een groot publiek bereikbaar te maken en dat werd dus fonq.nl.

Sterke omzetstijging
Fonq.nl maakt een forse groei door en behaalde afgelopen jaar een omzetstijging van 37% en een omzet van 37 miljoen euro. Volgens ceo Patrick Kerssemakers is fonq.nl ‘erg gezond’ en schrijft het zwarte cijfers wat volgens hem bij veel webwinkels niet het geval is. Exacte winstcijfers worden overigens niet bekend gemaakt.

Verdere expansie
Het bedrijf nam in zijn tienjarig bestaan al zes andere webwinkels over en de expansie zal verder worden doorgezet door meer overnames. Fonq.nl is aanwezig met online winkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Dit jaar worden webwinkels geopend in Engeland, Oostenrijk en Scandinavië. De buitenlandse activiteiten zijn belangrijk voor de groei van het webwarenhuis, maar volgens Kerssemakers is Nederland in absolute getallen veruit de grootste groeimarkt. Fonq.nl is onderdeel van RFS Holland Holding waartoe onder meer ook wehkamp.nl behoort.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten