Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Forbo introduceert bijzondere vinylprints

Forbo introduceert tijdens de Salone del Mobile in Milaan de vernieuwde Eternal collectie, digitaal geprint vinyl met bijzondere dessins én desgewenst in een apart formaat.

Met de Eternal collectie maakt Forbo optimaal gebruik van de mogelijkheden die digitaal geeft; elk dessin is mogelijk. Uiteraard is hout sterk vertegenwoordigd in deze collectie, naast steen en beton, maar waarom niet wat anders? Op de beurs in Milaan (14 t/m 19 maart) presenteert de fabrikant een dessin dat afkomstig is van een foto van de binnenkant van een geode, een uit de natuur afkomstige (gedeeltelijk) holle ‘knol’. Zaag je zo’n geode door dan zie je daarin kristallen en met een opgeblazen foto van deze kristallen maakt Forbo nu een dessin dat geprint wordt op vinyl. Naast het aparte dessin is ook de vorm afwijkend; het is de vergroting van een doorgezaagde geode waar je van bovenaf op kijkt. ‘Natuur’ gevangen in vinyl dus.

Speciale productietechniek
Volgens Forbo productmanager Renate de Vries is dit bijzondere ontwerp een uiting van de mogelijkheden die digitaal printen biedt, namelijk dat ieder dessin mogelijk is. ‘We laten zien wat de mogelijkheden zijn en worden alleen beperkt door de breedte. Wij produceren op 4 meter breedte en dit bijzondere dessin gaat daardoor tot maximaal 3,95 meter.’ Grotere afmetingen zijn in principe wel mogelijk, maar dan is er wel een naad zichtbaar. Naast bijzondere dessins is volgens haar ook de techniek afwijkend. Er wordt eerst geprint op glasvlies en pas daarna worden rug en toplaag aangebracht. Het is ook mogelijk om een gekleurde toplaag aan te brengen voor speciale effecten.
De introductie tijdens de meubelbeurs in Milaan is een voorproefje van de officiële introductie van de Eternal collectie op 1 mei.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten