Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Forbo introduceert Flotex Dutch Design

Vloerenfabrikant Forbo liet een zestal designtalenten een vloer ontwerpen voor Flotex. Het resultaat is de opvallende collectie Flotex Dutch Design.Voor de nieuwe collectie Flotex Dutch Design nodigde Forbo zes ontwerpers uit die nog niet eerder een vloer ontworpen hadden en hun eigen ‘droomvloer’ mochten samenstellen. Het resulteerde in een zestal zeer verschillende en kleurrijke vloeren waarbij ‘het verhaal achter het product’ een essentieel onderdeel werd.

Zeepbellen als inspiratiebron
Antoine Peters werkt veelal op het grensvlak van mode en design. In zijn ontwerp (zie bovenste foto) lopen het ontwerp van jurk en vloer in elkaar over. Ontwerper en illustrator Rop van Mierlo koos voor zuurstokroze als basiskleur en noemt zijn ontwerp Welcome to Jupiter (zie foto hier direct boven). Nienke Sybrandy zegt gefascineerd te zijn door zeepbellen en verwerkte dit motief in theedoeken, plaids en serviesgoed en nu ook in het vloerontwerp. (foto hier direct onder).

Tulpen
Hilde Koenders ontwierp voor Forbo de vloer Tulpenveld met het tulpenblad als centraal motief, textielontwerpster Mae Engelgeer kwam tot een vrij strak grafisch motief en het ontwerp van Sigrid Calon leidde tot een vloer met ‘strepen’ in vier kleuren.

Bijzondere eigenschappen
Flotex lijkt op kortgeschoren tapijt, maar is het niet. Het bestaat uit en groot aantal kleine rechtopstaande vezels van nylon en ziet er uit als een vlakke vloer. Het is extreem duurzaam, slipvast, geluiddempend en kan nat worden gereinigd. De backing is zodanig behandeld dat het product allergenen geen kans geeft. Door de eigenschappen is het vooral projectmatig zeer geschikt. Kleuren en dessins worden geprint en Flotex is verkrijgbaar op rol en in tegelformaat. De Flotex Dutch Design collectie is alleen leverbaar op rol.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten