Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Forbo stopt schillen van de cacaoboon in de vloer

Forbo verwerkt schillen van de cacaoboon in de nieuwe Marmoleum-collectie. Hiermee benadrukt de fabrikant het duurzame karakter van de vloer.

De Cocoa-collectie bevat gemalen schillen van de cacaoboon, zichtbaar als spikkeltjes in de vloer. Samen met de bestaande grondstoffen om linoleum te maken (lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en pigmenten) wil Forbo hiermee benadrukken hoe duurzaam de vloeren worden geproduceerd. De ‘cacao vloeren’ zijn onderdeel van de Marmoleum Solid collectie.

Ingrediënten van de vloer, van linksboven met de klok mee: houtmeel, hars, kalk, lijnolie, zaden en bloem van olievlas, cacaoboon met zaden, pigmenten en jute. In het midden voorbeelden van de vloer.

Historische plek
Hoewel de collectie met cacaoschillen nog op de markt moet komen, heeft de Forbo op een toepasselijke plek vast een vloer neergelegd. In het Zaans Museum in Zaandam loopt sinds kort de tentoonstelling ‘De Albums van Verkade’ waar een Chocolate blues vloer ligt. Deze plek is niet toevallig want Zaandam is al lange tijd een centrum waar cacao wordt verhandeld en in 1919 begon Verkade hier met de productie van chocolade.

De albums van Verkade
De tentoonstelling ‘De Albums van Verkade’ verwijst naar de plaatjesalbums die de fabrikant in de vorige eeuw uitbracht. In de verpakking van beschuit en biscuit zaten plaatjes die je kon verzamelen en in een album plakken. De actie, begonnen in 1903, was een groot succes en de verkoop van Verkade producten steeg enorm. De albums werden verspreid van 1903 tot 1940 en tussen 1965 en 1995, totaal 35 stuks. Het wordt door velen gezien als de beste marketingcampagne van de vorige eeuw.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten