Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Forbo verfraait vloer met afval

Fabscrap is een nieuwe vinyl vloerbedekking van Forbo waarbij overgebleven stukjes granulaat worden gebruikt om een bepaald dessin te verkrijgen. Zo wordt het afval integraal onderdeel van het eindproduct.



Een, letterlijk en figuurlijk, homogene vloerbedekking bestaat in feite uit kleine korrels granulaat die worden versmolten tot een geheel. Bij het maken van die granulaatkorrels ontstaat altijd wat afval en dat wordt normaal gesproken gebruikt voor de backing van diverse vloeren, maar Forbo heeft daar een andere oplossing voor gevonden. Het overblijfsel (scrap) wordt gebruikt om er een nieuwe dessin mee te creëren. Zo wordt het afval gebruikt voor een nieuwe type vloer: Fabscrap, een vinylvloer die lijkt op terrazzo.



Basiskleur bestrooien
Het idee van Fabscrap begint met een van de vier basistinten uit de Sphere Element vinyl collectie. Daarop worden reststukjes uit deze collectie in andere kleuren gestrooid waardoor een nieuw dessin ontstaat. Dit wordt versmolten en je hebt een nieuw geheel. Door te variëren met de basiskleuren en de kleurige restkorrels ontwikkelde Forbo zo een collectie die uiterst milieuvriendelijk is omdat er geen restafval overblijft.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten