Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Fors omzetverlies voor Carpetright in Nederland

De omzet van Carpetright daalde met 8,6%, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Een zestal winkels verkoopt nu ook bedden en in april 2014 wordt besloten of dit experiment wordt doorgezet.

De terughoudendheid van de consument doet zich gelden bij Carpetright. De omzet in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar liep met 8,6% terug, zo blijkt uit cijfers van de Britse winkelketen. Dat is een stuk slechter dan de totale omzet want die kelderde met 2,2% naar 222,2 miljoen pond (265,5 euro) waardoor de winst afzakte naar drie miljoen pond

Proef beddenverkoop
Carpetright zegt tevreden te zijn over de vooruitgang in het thuisland, maar maakt zich zorgen over ‘het verlies in de rest van Europa’ waarbij het gaat om Nederland. In Ierland en België gaat de verkoop naar verwachting. Om de moeizame markt in ons land het hoofd te bieden, gaat Carpetright verder met het vernieuwen van de bestaande winkels. Inmiddels zijn zes vestigingen in ons land bij wijze van proef gestart met de verkoop van bedden. Aan het eind van het fiscale jaar (in april 2014) wordt besloten of dit experiment naar alle vestigingen wordt uitgerold.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten