Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Fotoshoot voor honden in hipster bank

Meubelmerk Sofacompany organiseert morgen in Antwerpen een fotoshoot voor honden die kunnen plaatsnemen in een speciale honden hipster bank. Want waarom zou je je hond niet een fraai onderkomen geven, al dan niet passend bij het interieur?
 


Vandaag is het Dierendag en rond die dag willen mensen hun viervoeter graag extra verwennen of iets leuks voor hem/haar/transgender doen. Het Deense meubelmerk Sofacompany organiseert aanstaande zaterdag in de showroom in Antwerpen een fotoshoot voor honden. Die kunnen zich neervlijen in een 'beestig bankje' waarna een fotograaf er iets moois van probeert te maken. Voor wachtenden is er een speciale tent voor de honden waar de baasjes en bazinnetjes informatie kunnen krijgen over 'huisdier-vriendelijke' meubelen voor hun inrichting. Na het maken van de foto krijgt het fotomodel een doggybag mee.
 Hippe hondenkussens
Met de actie vraagt Sofacompany aandacht voor een speciale hondenuitvoering van de bank Flora, een bank uit de bestaande collectie van het bedrijf. De hondenbank is een verkleinde uitvoering van de mensenbank en verkrijgbaar in oudroze en grijs.
Het hippe Fatboy heeft geen banken, maar wel een serie hondenkussens en met speciale fotografie – een van de kenmerken van Fatboy – wordt een vrij simpel kussen zodanig gepresenteerd dat het redelijk bijzonder lijkt. De ronde kussens hebben een afneembare en wasbare polyester hoes en zijn verkrijgbaar in zes eigentijdse kleuren. Het speciale 'bot' op de voorkant van het kussen kan worden voorzien van de naam de hond. Handig, als je die even bent vergeten.
Vintage kussens
Totaal anders zijn de producten van Lex & Max. Ja, die naam is inderdaad afgeleid van van onze koning en koningin. Lex & Max (for royal pets) levert een breed assortiment dat varieert van simpele matjes tot stijlvolle vintage kussens want een hond wil natuurlijk wel met zijn tijd meegaan. Summum is een houten divan op wieltjes. Voor katten zijn er complete houten huisjes met drie verdiepingen met een kussen er bovenop en eventueel voorzien van wieltjes, een echt meubelstuk.

Tipi tent
Het kan ook simpeler en talloze speciale katten- en hondenwebshops grijpen Dierendag aan om hun waar aan te prijzen. Meerdere webwinkels bieden de Beeztees tipi tent aan, een fijn onderkomen voor de pup. Overigens een stuk minder luxe dan de tipitent die Made.com onlangs op de markt bracht.
Bij Zooplus.nl vinden wij onder meer een hondenmand met visgraatdessin. Dat heeft niks met vis te maken, maar met een tegenwoordig populair motief bij parketvloeren en vloeren van pvc, gebaseerd op een traditionele manier van parketleggen..
 


De ogen uitkrabben
Mogen de honden veeleisend zijn, de baasjes doen er graag aan mee. Denk aan de luxe honden- en kattenmanden van Lord Lou, een bedrijf dat zich richt op mensen die teveel geld hebben en voor wie een kasteel of riant landhuis een redelijk gewoon onderkomen is, afgaande op de foto's uit de catalogus. Klassieke manden met vlechtwerk, gedraaide houten poten, gebruik van fluweel als bekleding, een kussen met gouden kwastjes als versiering en zelfs een bed met hemeltje behoren tot het assortiment. Voor de katten heeft Lord Lou diverse krabpalen en wie een beetje historie met een knipoog in huis wil halen kan kiezen uit panelen van sisal waarop kunstwerken zijn geprint. Geinig is de foto van een kat die op deze manier even lekker de ogen van de Mona Lisa staat uit te krabben.
 


Lekker op de bank
Bovenstaande producten worden veelal geleverd door gespecialiseerde bedrijven en het kopen van een katten- of hondenmand die goed past bij het interieur neemt toe. Het zijn ook niet alleen dierenwinkels of niche webshops die dit soort producten aanbieden. IKEA heeft sinds vorig jaar een speciale huisdierencollectie en reken maar dat er hordes mensen zijn die daar gebruik van maken.
Rest de vraag waarom Sofacompany niet in Nederland met zo'n hipsterhondenfotoshoot komt. Dat komt omdat het bedrijf nu op de vt wonen & designbeurs staat, zo laat een marketingmedewerker weten en ja, dan moet je keuzes maken. Maar wie even snuffelt op de site ziet dat ze het hier op een andere manier oplossen dan in Belgie: de hond mag op de gewone bank, zie de foto hierboven.

Op zoek naar nog meer oplossingen voor een onderkomen voor hond of kat? Klik hier voor meer.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten