Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Franchiseorganisatie Comafin gaat smart home producten verkopen

De winkels van de formules Thuisin, Woninginrichting-Aanhuis.nl en dé Woonspecialist gaan smart home producten verkopen. Moederbedrijf Comafin wil een totaalpakket gaan aanbieden waarbij consumenten hun huis 'smart' kunnen maken.
 


Hugo Eijkelkamp, directeur van Comafin, voorziet dat de vraag naar smart home producten de komende jaren sterk zal toenemen en dat mensen bereid zijn te investeren in het 'slimmer' maken van hun huis. Vandaar dat Comafin, franchisgever van de winkelformules Thuisin, Woninginrichting-Aanhuis.nl en dé Woonspecialist een meerderheidsbelang genomen heeft in het bedrijf Electro Styling. Dat is al jaren actief in het promoten en installeren van smart home producten maar had nog geen goed verkoopkanaal voor de consument en met de drie formules, goed voor ruim 140 winkels, is dat er nu.

Smart Box
Smart home producten zijn divers van aard, denk aan verlichting, verwarming, beveiliging, zonwering, raamdecoratie, gordijnen en muziek. Probleem is dat de aanbieders van deze producten vaak hun eigen systemen hebben en dat apparaten onderling niet met elkaar kunnen communiceren. Daardoor kan je bijvoorbeeld niet automatisch regelen dat in een keer de gordijnen dicht gaan en de verlichting aangaat. Eijkelkamp zegt dat probleem te kunnen oplossen met behulp van een smart box, een soort station waar in- en uitgaande signalen van verschillende apparaten (ook van verschillende aanbieders) worden gesynchroniseerd.

Start met raamdecoratie
Comafin start nog voor de zomer met een raamdecoratiepakket dat via wifi wordt aangestuurd. Dealers krijgen hiervoor een training en hoeven zich niet druk te maken over de installatie want dat wordt geregeld via een landelijk netwerk van installateurs. Wanneer volgende productgroepen zullen worden geïntroduceerd kan Eijkelkamp nog niet zeggen. Wel denkt hij dat met de toevoeging van smart home producten dealers een hogere verkoop in hun winkel kunnen realiseren. Dat wordt uiteindelijk een totaalpakket dat wordt aangeboden via de site www.slimmer-wonen.nl.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten