Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Frankfurt kleurt oranje op beurs Ambiente

Nederland staat als Partnerland in de picture op de beurs Ambiente die momenteel in Frankfurt wordt gehouden. Dat zorgt voor opmerkelijke taferelen.

Nederland is dit jaar Partnerland op Ambiente. Het betekent dat er vooral publicitair veel aan gedaan wordt om Nederland te promoten. Zo was er afgelopen zaterdag na afloop van de beurs een feest voor exposanten waarbij Nederland en Nederlanders de hoofdrol speelden. Het massaal toegestroomde publiek kan zich te goed doen aan andijviestamppot, spruitjes, haring, poffertjes en stroopwafels waarbij talloze gasten – niet bekend met de Nederlandse keuken – dit in een keer op hun bord deponeerden.

Spruitjes en stroopwafels
In de enorme feestzaal was een hoekje ingericht waar gasten zich konden laten fotograferen tegen de achtergrond van een aantal Amsterdamse grachtenpanden. Dat wilden velen maar al te graag want voor attributen was gezorgd: een oranje krullenpruik, een roze opblaassaxofoon, een kapje zoals de vrouwen in Volendam vroeger droegen, een kroon en wat gekke brillen. Chinezen, Japanners, Turken, Slovenen en andere buitenlandse standhouders stonden in de rij om te laten zien dat het ganz toll was in Amsterdam/Frankfurt. Een omafiets met houten kratje vol tulpen maakte het plaatje compleet.

Oranje pakken
Sterren van de avond waren de mensen van exposant It's about Romi, overigens echt afkomstig uit Amsterdam. Zij hadden zich voor dit Ausstellerfest uitgedost in oranje pakken en maakten daarbij de blits. Veel feestgangers dachten zij ingehuurd waren en moesten zorgen voor een leuke act. Gewoon op zijn Hollands dansen (geen klompendans) betekende dat talloze foto's werden gemaakt want dat zoiets in Frankfurt gebeurde, dat was toch wel heel bijzonder. (Op de foto moest het feest nog beginnen).

Sylvie Meis
Vandaag is Sylvie Meis het uithangbord voor Nederland. Zij zal de beurs bezoeken en spreken met een aantal Nederlandse standhouders. Daarmee denkt de Messe Frankfurt veel publiciteit te trekken want Frau Meis is in Duitsland een bekende naam en tv-ster. Ambiente begon afgelopen vrijdag en loopt nog tot en met morgen. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten