Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Furniture China in de startblokken

Morgen begint Furniture China, dé meubelbeurs van China. Hoewel het eigen land bij zowel exposanten als bezoekers veruit op nummer 1 staat, stijgt het aantal buitenlandse bezoekers.

Woensdag aanstaande gaat in Shanghai de 21e editie van Furniture China van start. De beurs is vooral op het eigen land gericht, maar bijna een kwart van de ruim 85.000 bezoekers van vorig jaar kwam uit het buitenland. Australië staat hierbij aan kop, gevolgd door de Verenigde Staten. Ook uit Engeland en Frankrijk komen relatief meer bezoekers, een stuk meer dan uit ‘meubellanden’ Italië en Duitsland. De beurs groeit als kool; vorig jaar was het een stijging van 18,5%. Ruim een derde van de bezoekers is handelaren gevolgd door fabrikanten en ‘specialisten’.

Aandacht voor design
Inhoudelijk richt de beurs zich vooral op meubelen voor de consument, maar ook kantoormeubelen zijn aanwezig, net als een hal met interieurstoffen en behang. Een klein onderdeel omvat designproducten, maar daar gaat relatief veel aandacht naar uit. Zo wordt voor de derde keer het onderdeel Design & Designers gehouden dat zich richt op designers en designopleidingen en waar designmerken zich kunnen presenteren. Onder de paraplu van het beursonderdeel Design Hall zijn er een tweetal, dat zich puur richten op designmerken, zowel van Chinese als buitenlandse herkomst.

Consumentendagen
De beurs wordt gehouden in het Shanghai World Expo Exhibition & Convention Center (SWEECC) en loopt van 10 t/m 14 september. De laatste 2 dagen zijn ook consumenten welkom.

Meer informatie: www.furniture-china.cn

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten