Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Gaat het licht letterlijk uit in de winkels?

Er is een grote kans dat winkeliers binnenkort ’s avonds het licht moeten uitdoen in hun winkel. De Tweede Kamer is namelijk tegen energieverspilling door onnodige verlichting.


De Partij voor de Dieren vindt dat de regering energieverspilling moet tegengaan door het ’s avonds en ’s nachts aanlaten van onnodige verlichting in lege kantoor- en winkelpanden aan banden te leggen. De partij diende daartoe onlangs een motie in die door een meerderheid van de Tweede Kamer werd gesteund. De motie wordt ‘meegenomen’ in de visie op energiebesparing, die dit voorjaar gepresenteerd wordt. Hierbij zal ook gekeken worden naar de relatie tussen het uitdoven van de verlichting en veiligheid.

Energiebesparing
Op basis van een schatting van ECN, het nationale instituut voor energie-innovatie, blijkt dat in kantoren en winkels 536 miljoen kWh elektriciteit kan worden bespaard door het uitschakelen van ‘onnodige verlichting’ buiten bedrijfstijd. Dit levert een energiebesparing op ter grootte van het verbruik van 150.000 huishoudens. In Frankrijk wordt het voor winkels en kantoren binnenkort verplicht om de lichten uit te doen nadat de laatste werknemer naar huis gaat.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten