Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Gaby van Burik Agent van het Jaar

Gaby van Burik is gekozen tot Agent van het Jaar 2015. Hij versloeg daarmee Okke Drontman en Loek Snijders. Van Burik ontving de prijs tijdens de jaarlijkse Dag van de Agent in Ede, georganiseerd door de VIIA.

Gaby van Burik is agent en distributeur van een aantal internationale designmerken en won de titel Agent van het Jaar tijdens de gisteren in Ede gehouden Dag van de Agent, georganiseerd door de VIIA (Vereniging Interieur Importeurs & Agenten). Van Burik won na een pitch van de twee andere genomineerden. De winnaar, opererend onder de naam Burik & Burik in Amsterdam, is zowel actief in de retail als in de projectmarkt. Het bedrijf beschikt over personeel, heeft een showroom en is erg actief op social media. ‘Wij zijn zichtbaar en dat moet omdat de markt dynamischer is geworden’, aldus de winnaar. Van Burik rekende faliekant af met de mythe dat agenten dozenschuivers zouden zijn. ‘Ons vak is niet te leren, het komt uit mijn hart.’

Afscheid Hans van Duinen
De jaarlijkse agentendag betekende het afscheid van Hans Duinen als voorzitter. Van Duinen was van 1993 tot 2008 vice voorzitter van de VMA (Vereniging van Meubelagenten) die in 2007 werd omgedoopt tot VIA. Vanaf 2008 tot gisteren was hij voorzitter van de VIA die een paar jaar geleden transformeerde naar VIIA (Vereniging Interieur Importeurs & Agenten). Het voorzitterschap van Van Duinen viel samen met een forse economische neergang en dat was ook te merken aan de afkalving van het ledenbestand, zo memoreerde hij. ‘Maar 30% van de omzet moeten inleveren, betekent dat er nog 70% overblijft’, aldus Van Duinen die hoopt op een stijging van het ledenbestand nu het economisch langzaam weer beter gaat. Voor zijn verdienste kreeg hij een onderscheiding van de VIIA, alsmede een oorkonde van MKB-Nederland. De opvolger van Van Duinen is Christel Janssen, mede-eigenaar van The House of Furniture en in 2014 verkozen tot Agent van het Jaar.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten