Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Gamma wil meer stadswinkels

Gamma wil het concept Gamma Compact verder uittesten en is op zoek naar franchisenemers. De ‘bouwmarkt als buurtwinkel’ heeft een beperkt assortiment en is gericht op kleine klussen.

In november opende Gamma in Amsterdam het stadswinkelconcept Gamma Compact als pilot. De bouwmarktketen denkt dat er ruimte is voor meer van deze buurtbouwmarkten en is op zoek naar locaties in andere steden om de formule verder te ontwikkelen. Daarvoor zoekt het bedrijf franchisenemers om dit uit te testen. Gamma Compact is gericht op kleine klussen in en rond het huis en heeft een beperkt assortiment en een veel kleiner oppervlak dan de doorsnee Gamma vestiging. Gereedschap en verf zijn volop aanwezig en als extra zijn er kantoor- en huishoudelijke artikelen toegevoegd aan het assortiment. Op de locatie in Amsterdam is een PostNL Pakketpunt, een sleutelservice en een bezorgfiets waar klanten gebruik van kunnen maken.

Bevoorrading
De vestiging in Amsterdam is bereikbaar voor grotere vrachtwagens, maar bij uitbreiding van het concept naar binnensteden is dat wellicht niet meer mogelijk. Deze kleinere vestigingen zouden dan kunnen worden bevoorraad door de grote Gamma vestigingen die meer aan de periferie liggen, zo is de gedachte voor de toekomst.

Praxis om de hoek
Concurrent Praxis opende eind maart in Amsterdam het concept Praxis om de hoek, een tegenhanger van Gamma Compact. In de winkel is onder meer een werkbank aanwezig waar klanten zelf kunnen klussen of kunnen worden geholpen door klusexperts. Via een bestelzuil in de winkel kunnen klanten het volledige Praxis assortiment bekijken en bestellen en het eventueel thuis laten bezorgen. Op 1 mei opende in Rotterdam een tweede vestiging van Praxis om de hoek. Ook de dhz-formules Formido en KlusWijs hebben compact-modules, maar deze zijn niet specifiek gericht op steden zoals Gamma en Praxis dat doen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten