Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Gastdocenten woningstofferen en parketleggen gezocht

Stichting Woonwerk zoekt ervaren woningstoffeerders en parketteurs voor het geven van een introductieles op vmbo-scholen. Hiermee hoopt men interesse te wekken voor deze ambachtelijke beroepen.

Het beroep woningstoffeerder en parketlegger is bij jonge leerlingen van vmbo-opleidingen een onbekend beroep.  Terwijl de woonbranche juist zit te springen om ambachtelijk geschoolde woningstoffeerders en parketleggers. Daarom ontwikkelde WoonWerk samen met leverancier Unipro een introductielespakket om de leerlingen kennis te laten maken met deze beroepen. Met het lespakket wil de woonbranche de leerlingen al in een vroeg stadium laten zien hoe leuk en creatief deze beroepen zijn. Inmiddels hebben 30 vmbo-scholen zich al aangemeld om het lespakket komend schooljaar in het opleidingsprogramma op te nemen.

Introductieles
Om zo’n introductieles concreet in te vullen zoekt WoonWerk ervaren woningstoffeerders en parketteurs die graag jonge mensen enthousiast willen maken voor dit mooimaakvak. De les woningstofferen/parketleggen duurt ongeveer 3 uur. Naast een theoretisch deel,  dat wordt verzorgd door een docent woningstofferen/parketleggen van een ROC, is er ruim aandacht voor de praktijk. Onder leiding van medewerkers van Unipro en ervaringsdeskundigen gaan leerlingen een aantal praktijkoefeningen doen. En die ervaringsdeskundigen, dat zijn dus stoffeerders en parketteurs.

Stagebedrijven gezocht
Naast de zoektocht naar gastdocenten zoekt WoonWerk ook bedrijven waar leerlingen uit het vmbo terecht kunnen voor een snuffelstage. Dat zijn stages van één tot twee weken die vooral gericht zijn op het meekijken in een bedrijf. Ook is er behoefte aan leer-/werkplekken voor leerlingen van de vakopleiding woningstofferen en parketleggen. Deze leerlingen gaan een dag in de week naar school en hebben een leerbedrijf nodig voor vier dagen in de week.

Meer informatie
WoonWerk komt graag in contact met bedrijven die willen aanbieden als plek voor een snuffelstage of als leerbedrijf. Aanmelden kan bij Ilonka du Pree van WoonWerk, telefoon 030 – 6020170 of info@woonwerk.nl. Meer informatie is te vinden op www.werkeninwonen.nl/instroomambacht.

Stichting WoonWerk is een soort ‘scholingsbureau’ voor de totale woonbranche en stimuleert hiermee professionaliteit. WoonWerk is opgericht op initiatief van de werkgeversorganisatie Inretail en de werknemersorganisaties FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten