Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Geel en grijs de kleuren van het jaar 2021, volgens Pantone

Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone bombardeert de kleuren geel (Illuminating) en grijs (Ultimate Gray) tot kleuren van het jaar 2021.
 


Altijd aan het eind van het jaar maakt Pantone bekend wat volgens, in hun visie, de kleur van het navolgende jaar gaat worden. Die zogeheten 'kleur van het jaar' bestaat volgens het Amerikaanse instituut dit keer uit twee kleuren: geel en grijs. Ofwel: 'Illuminating' en 'Ultimate Gray'. Samen vormen zij volgens Pantone 'een kleurenhuwelijk met een boodschap van kracht en hoop die zowel tijdloos als inspirerend is.' Weer anders geformuleerd: een helder geel en een tijdloos grijs.

Boodschap
Volgens Pantone genereert de combinatie van het heldere geel en het tijdloze grijs 'een visueel merkbare boodschap, ongeacht waar deze verschijnt. Het stuurt een boodschap van vitaliteit, betrouwbaarheid, wijsheid en ervaring naar multimediale verpakkingen en design.' Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute verwoordt het aldus: 'Een combinatie van kleuren waarvan de banden met perspectieven, innovatie en intuïtie, evenals respect voor wijsheid, ervaring en intelligentie, de wedergeboorte stimuleren en ons naar nieuwe manieren van denken en nieuwe concepten duwen.'
 


Facebook- en Instagram-filters
Pantone laat haar kleurkeuze altijd gepaard gaan met met veel marketing om dat duidelijk te maken. Dit keer zijn er voor het eerst Facebook- en Instagram-filters gemaakt waarmee je de gekozen kleuren kunt delen door een selfie te maken. Via het Pantone Connect digitale kleurenplatform is het ook mogelijk om paletten met deze kleuren te creëren en te delen.

Twee kleuren
Hoewel het gaat om 'de kleur van het jaar' is het is niet de eerste keer dat Pantone voor een tweetal kleuren kiest. In 2016 kwam Pantone met Serenity (een zachtblauw) en Rose Quartz (lief roze) als kleur van het jaar.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten