Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Geen doorstart voor Home Discounter

Woonwebwinkel Home Discounter, die eind augustus failliet ging, maakt geen doorstart. De gesprekken met geïnteresseerde partijen hebben tot niets geleid, meldt de curator in zijn tweede faillissementsverslag.

Home Discounter ging op 23 augustus failliet en hoop op een doorstart is er niet, zo laat de curator weten. De webwinkel startte in maart 2019, begon in april dit jaar met een fysieke winkel en liet toen weten meerdere vestigingen te willen openen, maar zover kwam het niet.

Opeenstapeling van problemen
Het aantal bezoekers in de winkel viel tegen en de webshop liep vanaf medio 2021 ook minder goed. Home Discounter had grote leveringsproblemen en daarnaast werd er door de directie gewezen op grondstoffenschaarste, de oorlog in Oekraïne en corona als oorzaken van de misère. Het aantal klachten steeg, de leveringsproblemen bleven, het bedrijf had grote moeite met terugbetalingen en vroeg daarom zelf het faillissement aan.

Klanten gedupeerd
Bij de curator hebben bijna zevenhonderd gedupeerden zich inmiddels gemeld. Consumenten die via de Stichting Garantieregelingen CBW hun aanbetaling terug kunnen krijgen, zijn hierover geïnformeerd. De belastingdienst heeft een vordering ingediend van 537.000 euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten