Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Geen sigaretje roken, wel waterpijpen verkopen

Het moet niet gekker worden: je mag geen sigaretje opsteken, maar wel waterpijpen verkopen. Dat wordt zelfs gestimuleerd. Dit is geen nieuwe overheidsmaatregel, maar praktijk in het Home Trade Center (HTC) in Nieuwegein.

Daar wordt vanaf komend weekend de beurs Interiors United gehouden, zeg maar de traditionele najaarsbeurs. Die heet nu Interiors United wat vrij vertaald ‘wij omarmen alle interieurs’ betekent. Op productniveau betekent het dat klassieke banken, moderne kasten, landelijke bedden en romantische accessoires door elkaar gemengd worden. Soms letterlijk want meubelexposanten hebben ontdekt dat ze hun kale showroom in het HTC best kunnen opleuken met een tafel of kast. Een enkele beddenaanbieder ziet in dat het slim is om een lamp te lenen van een verlichtingsexposant.

Mixen & matchen
Wie op de benedenverdieping in het atrium rondloopt, zal waarschijnlijk nog veel meer mengingen zien want daar zijn een soort trendeilandjes gecreëerd die zijn aangekleed door stylistes. Die houden van mixen, zelfs als het geen goede match geeft. Want als het niet bij elkaar past, heeft dat een ‘contrasterend effect’ en dat is juist leuk. Dus Lief & Stoer naast elkaar of Recht & Rond. Of een strak stoeltje op een onbehandeld houten pallet. Spannend!

Roken en drinken
Naast als die mooie producten en presentaties zijner tijdens de beurs ook workshops, lezingen, kun je advies krijgen en nog veel meer. Dat maakt hongerig en daarvoor zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar. Geen kroketten en bitterballen, maar gezonde broodjes, verse sapjes en – natuurlijk – glaasjes melk.
Bier, wijn en andere alcoholische versnaperingen zijn vooral te vinden bij diverse exposanten, meestal later in de middag, Wie wil roken, kan dat de hele dag doen, maar moet daarvoor naar buiten want dat mag binnen absoluut niet.

Waterpijpen
Het betekent dat rokers gedwongen zich buiten groeperen om daar hun nicotineshot te nemen. Die rokers komen daardoor in beweging, staan lekker in het najaarszonnetje en doen in de frisse buitenlucht ook nog iets aan het versterken van de sociale contacten want als verenigde paria’s voelen ze zich één. Een sigaretje roken is zo bezien fysiek en sociaal een positieve aangelegenheid. Ik vond het dan ook vreemd om in een persbericht van de beurorganisatie te lezen over waterpijpen die op de beursvloer te zien zouden zijn. Misschien een nieuwe exposant die Marokkaanse accessoires verkoopt? Misschien een presentatie van een styliste die een waterpijp mixt met een Hollandse melkbus?

Ledlamp
Nee, het bleek een lamp te zijn. Een lamp van exposant Expo Trading Holland. Die lamp bestaat uit onderdelen waarmee metalen waterleidingen worden geconstrueerd. De lamp wordt niet gemaakt door een Nederlandse pijpfitter, maar in elkaar gezet door een Chinese arbeider in de fabriek. Uit de lamp komt geen water, maar stroom. Elektrische stroom. Misschien wel groene stroom, al zie je dat niet. Je zou dat wel zichtbaar kunnen maken want er zit ledverlichting in en daarmee kun je kleuren maken. Dus ook groen. 

Willem-Alexander
Ik kreeg ineens een visioen. Denk aan Nederland. Waar denk je dan aan? Natuurlijk: aan water en aan de Hollandse handelsgeest. Dit product van waterpijp is een geweldig exportproduct en we laten Willem-Alexander deze lamp promoten. Want hij is hartstikke geloofwaardig. Hij houdt van reizen, steunt het Nederlandse bedrijfsleven in het buitenland en weet alles van watermanagement. Mocht hij dit weekend naar Nieuwegein komen om deze lamp te promoten dan is hij makkelijk te vinden. Onze Nationale Watermanager staat namelijk buiten bij de entree. Waarom daar? Omdat hij rookt. Gewoon een sigaretje. Geen waterpijp.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten