Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Geen stormloop op woonboulevard tijdens Pasen

Naar verwachting zal het dit jaar op tweede paasdag extreem rustig zijn op de woonboulevards vanwege de beperkingen die het coronavirus oplegt.
 


Tweede paasdag is traditiegetrouw een dag waarop hordes Nederlanders de woonboulevard opzoeken, maar door allerlei beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, zal dat dit jaar niet het geval zijn. Woonwinkels mogen open zijn, maar het is niet duidelijk hoeveel dat daadwerkelijk zullen doen. Door de week hanteren veel winkels een beleid waarbij zij slechts op afspraak geopend zijn. Het lijkt erop dat veel winkels datzelfde regime ook voor de paasmaandag zullen inzetten.

Restricties
In de winkels mogen groepen niet groter zijn dan twee personen en volgens de standaardregel geldt een ruimtelijke invulling van één klant per tien vierkante meter. Voor grote meubelzaken is dat niet zo'n probleem, voor kleinere winkels is dat een ander verhaal.
Het ANP benaderde een aantal winkels en weet nu al te melden: het zal rustig blijven op de woonboulevards op tweede paasdag. Los van de coronabeperkende maatregelen speelt ook het weer niet mee; het wordt na een aantal mooie dagen nogal koud op tweede paasdag.
 


Eigen mini-woonboulevard
De satirische website De Speld preludeert met een hilarisch bericht over de beperkingen die corona nu stelt ten opzichte van de relatie tussen Pasen en het bezoek aan de woonboulevard. Het voert de familie Hakselvoorts ten tonele waarbij de vader zegt: 'Als wij niet met het hele gezin naar de meubelboulevard kunnen, dan komt de meubelboulevard naar ons.' Om dat duidelijk te maken bouwde hij een mini woonboulebard in de achtertuin, zie bijgaande foto.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten