Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Genderneutraal slapen? Vergeet het maar!

Jongetjes houden van auto's en raketten, meisjes associëren zich graag met ballerina's en prinsesjes, Twee hippe merken van beddengoed voor kinderen trekken zich niets aan van al dat grotemensengedoe over genderneutraliteit.
 


Studio Ditte, gespecialiseerd in het ontwerpen en vermarkten van beddengoed en behang voor kinderen, spreekt niet specifiek over 'jongens' of 'meisjes' producten. Maar wie kijkt naar de afbeeldingen ziet direct wie er wordt aangesproken en de begeleidende teksten op de site dragen daar aan bij. Zo wordt een dekbedovertrek aangeprezen met old school raketten voor alle astronauten in spe! Ook voor het behang wordt geappelleerd aan jongetjes; Klassieke raceauto’s scheuren met hoge snelheid over dit behang. Een muur vol vintage Formule 1 racewagens voor onze jonge coureurs.
 


Vintage uitstraling
Op een ander behangmotief staan oude auto's en wordt de doelgroep uitgebreid naar oudere generaties. Opa's, vaders en zonen hebben met veel pret de oldtimers laten racen en botsen. De auto's zijn gehavend en alleen maar stoerder geworden. Perfect behang voor een kinderkamer met vintage uitstraling. Let op deze laatste twee woorden- vintage uitstraling. Hier wordt intrinsieke fun voor de jongens en de mannen uitgebreid naar woonmode want vintage in het interieur is nog steeds onverminderd buitengewoon populair.
 


Meisjes met strikken
Voor meisjes zijn er andere afbeeldingen beschikbaar voor het behang en het beddengoed met navenante kleuren en motieven. De oprichters van Studio Ditte, een drietal dames die elkaar leerden kennen op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, grijpen daarbij terug op hun eigen jeugd. Zo ontwierpen ze poëzieplaatjes behang met afbeeldingen die komen uit dierbare poëziealbums gevuld met vervaagde gedichtjes. Meisjes met strikken, witte duiven, en vergeet-mij-nietjes vormen samen dit poëtische behang.
 


Heroes
Snurk is een ander hip merk dat is gespecialiseerd in beddengoed. Snurk richt zich zowel op volwassenen als kinderen en ook hier wordt bij die laatste groep woordelijk geen onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Maar bij de keuze van dessins des te meer. Voor de jongens komen voetballers, piraten en heroes om de hoek kijken en uiteraard de brandweerman en de astronaut. Een redder in nood worden, daar droomt toch elk kind van? Dit dekbedovertrek laat die droom alvast een beetje uitkomen. Want de afbeelding van dit brandweerpak komt wel héél dicht bij de werkelijkheid. Ga voor de zekerheid maar op tijd naar bed, voor het geval de sirene gaat vannacht.
 


Aftellen
Dat laatste is opvallend: niet alleen kijken naar die mooie afbeelding, maar ook functioneel denken want het kind moet natuurlijk wel gaan slapen. Dat komt ook tot uiting bij het aanprijzen van de astronauten overtrek. Het aftellen kan beginnen, want onder dit dekbed droom je tot ver voorbij de sterren. Het astronautenpak dat er op staat, is namelijk echt. Het komt niet van de verkleedwinkel op de hoek, maar van het Space Expo Museum in Noordwijk. Ga maar liggen, sluit je ogen en voel de zwaartekracht afnemen. Houston, we have lift off!
 


Prinsesje in geel
Ook bij de meisjes zie je de geijkte beeltenissen én verklaringen daarvoor. Bij het Mermaid overtrek luidt dat: In je dromen kun je zijn wie je maar wilt, dus ook een sprookjesachtige zeemeermin. Inclusief zeepaardjes kroon. Op naar de magische onderwaterwereld, waar alle vissen ’t eens zullen zijn: wat een spetter!
Natuurlijk ontbreekt de amazone niet, net als het prinsesje. Hierbij is wel een subtiele verandering zichtbaar. Niet alle prinsessen dragen roze. Daarom hebben we een gele japon toegevoegd aan de koninklijke garderobe. En als het tijd is om je klaar te maken voor het bal, zal je jurk klaarliggen op bed. Doe je de prins op het witte paard de groeten van ons?

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten