Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Gewenste intimiteiten op de beursvloer

Precies een week geleden was er een voorbeschouwing over de beurs Intirio, te houden in januari 2017 in Gent. De kick off, zoals dat in goed Vlaams heet, vond ook plaats in Gent. Het gebeurde in een oud gebouw en da’s helemaal hip. Niks strak stucwerk of een lekker tapijtje op de vloer- nee, je zag de bakstenen en voelde de betonnen vloer. En de stoelen waren bewust heel erg verschillend alsof ze her en der van straat geraapt waren; gewoon ouwe meuk.

Het verhaal over de komende beurs ging juist heel erg over de toekomst. Welke kleuren zijn volgend jaar belangrijk, hoe gaan mensen in de toekomst wonen en hoe kan ik als woonwinkelier daarop inspelen?

Ook werd verteld hoe de beursvloer er uit zal zien. Dat worden geen strakke rijen met dito stands, maar kronkelende paden alsof het een oud stadscentrum is. De stands worden een soort winkeltjes en de horeca wordt ingevuld met her en der pleintjes en terrasjes. Uiteraard met Belgische biertjes en heerlijke hapjes, neem dat maar van mij aan. Er komen kleine ruimtes waar exposanten kunnen laten zien hoe je een vloer legt, een stoel stoffeert of een behangetje plakt. Geen technologische hoogstandjes, maar bewust handwerk.

Het is de bedoeling dat je nieuwsgierig-ontspannen over de beursvloer slentert en je telkens laat verrassen. Ondertussen kom je natuurlijk medebezoekers tegen en dat leidt makkelijk tot een praatje.

Dat past prima in de trend hygge, zo vertelde de onvermijdelijke trendwatcher op de bijeenkomst. Hygge? Ja, hygge. Hygge is Deens voor gezelligheid, legde zij uit. Dat reflecteert zich volgens haar in het interieur met warmte, verbondenheid en nabijheid. Ik dacht dat we daarom aan het eind van haar verhaal met de hele zaal massaal zouden gaan huggen, maar dat ging helaas niet door. Dat vond de organisatie iets te ver gaan.

Maar op de beurs komt een tweede kans. Als u in januari op de beurs een gezellige sfeer aantreft, dan zit u goed. Als u beursbezoekers ‘op straat’ ziet knuffelen, kijk dan niet raar op, dat hoort zo. Dat is een trend. Als u op Intirio in een of ander steegje denkt dat er iemand wordt aangerand; grijp niet in! Het is een kwestie van gewenste intimiteiten. Het wordt, volgens de filosofie van de beursorganisatie, zelfs trendy gedrag.

Zoals gewoonlijk was het samenzijn na afloop van het programma het interessantst. Prima eten en drinken en lekker ouwehoeren. Zakelijke kroegpraat zoals je dat vaker wenst. Maar de geschonken rode wijn was een beetje vreemd, zeker na de indirecte oproep tot hyggen. Het was de Zuid-Afrikaanse wijn Eenzaamheid.

Ongetwijfeld zal deze wijn ook op de beurs worden geschonken. Als u daar een bezoeker in zijn eentje een wijntje ziet drinken, dan weet u hoe laat het is. Dat is niet iemand die eenzaam is, maar iemand die de nieuwste trend nog niet kent. Ga dus met hem of haar even gezellig doen. Bijvoorbeeld huggen. Dan is hij/zij weer helemaal bij.

Aribert Guiking
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten