Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Goed beursbezoek InCoDa

InCoDa is gegroeid in de diepte en de breedte. Mede door goede verkopen bij de retail kunnen de meeste exposanten na twee dagen al spreken van een geslaagde beurs.
 

Stand PPC.


Vandaag is de laatste dag van de beurs, maar na een wat aarzelende zondag en een uitstekende maandag kunnen exposanten, bezoekers en organisatie met tevredenheid terugkijken op de jongste editie van InCoDa zoals de beurs nu definitief heet. In een paar jaar heeft de beurs een omslag gemaakt van 'vloerenbeurs' naar een evenement met een breed aanbod dat met name voor de woninginrichter verplichte kost is om zich op de hoogte te stellen van het nieuwste aanbod op de markt.
 Veel pvc vloeren
Harde vloeren zoals parket, hout en laminaat, zijn nog steeds aanwezig, maar domineren niet meer de beursvloer. Het is nu vooral pvc dat in het vloerensegment de boventoon voert. Opvallend is dat zowel 'fabrikanten' zoals Moduleo (foto hierboven) en mFlor aanwezig zijn en tegelijkertijd het merk bij diverse groothandels is te vinden.


Groot aanbod raamdecoratie
Ook het aantal aanbieders van raamdecoratie is sterk gestegen en de komst van Luxaflex en Sunway zullen waarschijnlijk daartoe hebben bijgedragen. Meestal zijn dat aanbieders die van 'binnenuit denken' (en het product daarom raamdecoratie noemen), andere bekijken het vanaf de 'buitenkant' en noemen het binnenzonwering hoewel het om hetzelfde product gaat. Ook buitenzonwering is op de beursvloer te vinden, maar in beperkte mate.
 

Strakke stand van Sunway.

Grote en fraaie stands
Het aantal aanbieders van meubel- en gordijnstoffen is behoorlijk waarbij opvalt dat veel exposanten gekozen hebben voor een kleine stand. Dat valt des te meer op omdat een hoop andere standhouders in volume groter uitpakken er daarnaast veel werk van hebben gemaakt om iets moois van het geheel te creëren. Zeker bij een grote stand is dat relatief makkelijker, maar de verschillen in aankleding van de stand vallen dit jaar meer op dan anders.
 

Copahome met focus op de collectie Favo.

Belgische deelnemers en bezoekers
Opvallend is dat er meerdere Belgische deelnemers zijn en dat er zelfs bezoekers uit België komen. Pikant detail: het zijn soms bedrijven die jarenlang aanwezig waren op Intirio in Gent, maar nu kiezen voor Gorinchem omdat zij weinig vertrouwen hebben in Intirio omdat deze beurs de laatste jaren ernstig is verzwakt.
 

Influencer (rechtsonder) geeft tekst en uitleg aan jonge vrouwen die allemaal hetzelfde willen worden.
 

Lezingen en workshops
Ook opvallend is een uitgebreid randprogramma met lezingen, workshops en discussies. Hoewel een bijeenkomst wegens te weinig belangstelling ter plekke werd gecanceld, lijken de meeste bijeenkomsten redelijk wat publiek te trekken. De waardering hiervoor bij exposanten is wisselend; de een vind het prima dat er op de retail gerichte lezingen worden gegeven, een ander zegt er weinig voor te voelen en redeneert: bezoekers die een lezing of workshop bijwonen, zijn daardoor niet beschikbaar voor een beursdeelnemer.
 

Deelnemers Nederlands Kampioenschap Woning- en Projectstofferen.


Wedstrijden
Grote trekker op de beurs zijn de diverse kampioenschappen. Vooral het Nederlands Kampioenschap Parketleggen trekt – net als voorgaande jaren – veel belangstelling. Dat geldt in iets mindere mate voor het kampioenschap stofferen en de deelnemers aan het meubelstofferen staan wat weggedrukt in een hoek waar weinig bezoek komt. De winnaars van de drie wedstrijden worden vandaag bekendgemaakt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten