Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Goed eerste kwartaal Beter Bed, maar dip dreigt door corona

Beter Bed zag de omzet in het eerste kwartaal stijgen, maar halverwege maart zakte dat in vanwege coronamaatregelen. Tegelijkertijd steeg de online omzet en dat zet door, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van Beter Bed holding.

Hoewel de coronacrisis nu enorm zichtbaar is in de winkelomzetten boekte Beter Bed in het eerste kwartaal van dit jaar 8% meer omzet vergeleken met dezelfde periode vorig jaar tot 54,4 miljoen euro. Online was de groei 29,6% waarmee de webshop goed was voor 10,3% van de totale verkopen. In maart kwamen er allerlei beperkende maatregelen om de verspreiding van net coronavirus in te dammen en 17 maart gingen de winkels in Belgiƫ verplicht dicht. Vanaf de tijd ging het aantal bestellingen drastisch omlaag.

Op afspraak in winkel
De online omzet groeit echter sterk; meer bezoek aan de site en meer bestellingen. Beter Bed wil de online verkopen verder stimuleren. Ook zijn de winkels in Nederland veelal op afspraak open.
Er wordt sterker dan voorheen gelet op de kosten en de cash flow en met een aantal verhuurders heeft Beter Bed afspraken kunnen maken voor een tijdelijke huurverlagingen of iets latere betalingen.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten