Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Goede omzet woonwinkels in augustus

In augustus steeg de omzet van de detailhandel met 3% ten opzichte van augustus 2018. Winkels in meubelen en woninginrichting kwamen uit op een stijging van 8,4%.


Gemiddeld genomen stegen de omzetten in de detailhandel in augustus met 3% ten opzichte van augustus 2018, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Winkels die zich bezig houden met de inrichting van woningen zaten hier ver boven. Winkels in meubelen en woninginrichting noteerden een omzetstijging van 8,4% ten opzichte augustus 2018 en winkels in doe-het-zelfartikelen en keukens kwamen zelfs uit op een stijging van 10%. Voor de derde maand op rij noteerden de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en woninginrichting de grootste omzetstijging.

Sterkste groei multichannelers
Andere winkels deden het een stuk minder. Zo was er een omzetdaling voor winkels in consumentelectronica en witgoed, schoenen en lederwaren en kledingzaken.
Winkels die online verkopen deden het onverminderd goed, ze noteerden een gemiddelde omzetstijging van 10.5%. Het sterkste was de groei bij winkels die zowel online als offline verkopen, de multichannellers; daar groeide de omzet in augustus met 19,5% in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten