Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Goede omzetten voor woonwinkels in tweede kwartaal

Woonwinkels zagen in het tweede kwartaal hun omzet met gemiddeld 9,2 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

 


Winkels in meubels en woninginrichting boekten de hoogste omzetstijging afgelogen kwartaal. Winkels in doe-het-zelf artikelen, keukens en vloeren behaalden 4,8 procent meer omzet in vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar. Daarmee behoren zij tot de uitschieters in de detailhandel die als geheel 2,7 meer omzette, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Speelgoedwinkels deden het opvallend slecht; zij moesten 18,3 procent omzet inleveren.

Sterkste stijging bij multichannelers
Winkels die online verkopen deden het gemiddeld goed en omzet steeg in het tweede kwartaal met gemiddeld 18,32 procent ten opzichte van delfde periode vorig jaar. De pure internetverkopers zoals postorderbedrijven en webwinkels zagen de omzet met 14,7 procenten de sterkste groei kwam van de multichannelbedrijven die zowel via het web als via hun fysieke winkel verkopen. Zij zagen de omzet stijgen met gemiddeld 23,2 procent.

Jarenlange omzetstijging
Hoewel er in het tweede kwartaal meer faillissementen in de detailhandel waren dan in het eerste kwartaal van dit jaar, laat de recdente historie zien dat de omzetten de laatste jaren steeds toenemen. Deze is al ruim vijfenhalf jaar elk kwartaal hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De laatste daling dateert van het vierde kwartaal van 2013.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten