Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Gordijnatelier Confexx failliet door coronacrisis

De vestigingen van Confexx gordijnateliers zijn op failliet verklaard door de Rechtbank in 's-Gravenhage. Het bedrijf zegt door de coronacrisis in zwaar weer terecht te zijn gekomen zonder uitzicht op verbetering.
 


De hoofdvestiging van Confexx was in Zoeterwoude en het bedrijf had nevenvestingen in Brunssum en Velp. Naast de detailhandel was het bedrijf vooral actief op de projectmarkt, waartoe onder meer hotels, conferentieoorden en cruiseschepen. Geannuleerde orders en geen uitzicht op nieuwe opdrachten leidde tot het zelf aanvragen van het faillissement, zo vertelt een woordvoerder van het bedrijf in het Leidsch Dagblad. De vestiging in Velp gaat direct dicht en de andere twee vestigingen werken de lopende orders voor de detailhandel af tot eind mei.

Ooit actief met 17 ateliers
Het failliete bedrijf handelde ook onder namen als Knip en Klaar Gordijn (knipenklaargordijn.nl) en Prof-Confexx. Het werd in 1927 opgericht door Gerard Jansen. Ooit waren 17 ateliers onder diens naam actief. 'Het oudste atelier van Nederland dat gordijnen maakt, struikelt over de coronacrisis. Het is een grote nachtmerrie’', aldus de woordvoerder in het Leidsch Dagblad.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten