Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Gorilla's op de beurs

Een stelletje apen is op vloerenbeurs Domotex een ware publiekstrekker. Levensechte gorilla's laten bezoekers stilstaan die vervolgens maar al te graag met hen op de foto gaan.
 


Een beetje leuke 'etalage' is altijd een aardige manier om tijdens een beurs op te vallen en bezoekers naar je stand te trekken. Deze stand op Domotex (nog vandaag te zien in Hannover) is van Mac Carpet, een dochteronderneming van het Egyptische bedrijf Oriental Weavers, sinds jaar en dag aanwezig op de beurs met een megastand. Dan kun je altijd wel een paar vierkante meter vrijmaken voor iets bijzonders en dit keer zijn dat een aantal levensgrote gorilla's. Bezoekers blijven verbaasd staan want het ziet er allemaal realistisch uit en wat doe je dan?
 


Juist, dan ga je foto's maken. Normaal gesproken is het in zo'n situatie 'verboden om het gras te betreden', maar in dit geval moedigt een medewerker van Mac Carpet mensen uit om dat wel te doen. Het gevolg is een permanente stroom bezoekers die niet alleen apies komen kijken, maar soms nonchalant hun arm om zo'n reus leggen en lachend om de foto gaan.
 


Vanwaar dit vreemde tafereel want Oriental Weavers is een tapijt- en karpettenproducent uit Egypte, kijk maar naar de border op de grond met tekens van hiƫroglyfen (bovenste foto). De witte bordjes geven het antwoord. Het bordje rechts verwijst naar Macdigital, het feit dat Mac Carpet tapijt en karpetten kan leveren die digitaal zijn beprint. En het bordje op de grond verwijst naar Macturf, het Egyptische kunstgras. Dat is niet gladgeschoren zoals alle kunstgrasproducenten dat op de beurs laten zien, maar kan blijkbaar zo hard groeien dat het een prettige ondergrond wordt voor gorilla's.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten