Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Graham & Brown kiest kastanjebruin als kleur van het jaar 2023

Behang- en verffabrikant Graham & Brown kiest Florenzia Dusk, een dessin met grote bloemen, als ontwerp van het het jaar 2023. Tegelijkertijd wordt het kastanjebruine Alizarin neergezet als kleur van het jaar.
 


Het dessin Florenzia Dusk heeft als motief grote bloemen en is een aanpassing van een historisch ontwerp van Graham & Brown. Dat heeft effect: 'De kleuren zijn vriendelijk waardoor een neutraal design ontstaat dat ook gedurfd en creatief kan zijn. De donkere navy-tinten geven diepte aan het ontwerp, terwijl het gebruik van gouden en roestachtige tinten een speels kleuraccent toevoegt, aldus een toelichting Graham & Brown.

Vier kleurvarianten
Naast Florenzia Dusk is het dessin ook verkrijgbaar in drie andere varianten: Florenzia Botanico is het helderste dessin, getint met levendig blauw, rood en geel. Florenzia Nightshade is 'mysterieus en vol diepte, met lila en pruim tinten die door het ontwerp lopen' en Florenzia Terrazzo 'heeft een rijke achtergrond met heldere bloemen die het ontwerp een speels karakter geven.'
 

Dessin ook voor bedtextiel en gordijnen
Het dessin in de vier kleurvarianten is verkrijgbaar als behang en als fotobehang op maat. Binnenkort zal ook de stofcollectie met bedtextiel, kussens en gordijnen in Nederland verkrijgbaar zijn.

Kastanjebruin kleur van het jaar
Graham & Brown is in eerste instantie bekend als behangproducent, maar levert ook verf. Als aanvulling op 'het dessin van het jaar' is er daarom ook een 'kleur van het jaar'. Dat is Alizarin, een kastanjebruine tint. Alizarin is volgens de Britse behang- en verfspecialist 'een liefdevolle en allesomvattende tint, donker genoeg om kleur en diepte in een ruimte te brengen, maar tegelijkertijd is het ook een opbeurende en inspirerende tint die een creatief alternatief biedt voor de grijze en beige tinten.'

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten