Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Grijs en beige trendkleuren in laminaatvloeren

Moderne laminaatvloeren zijn voorzien van lichte aardetinten, hebben een rustieke uitstraling en de planken zijn lang en breed. Dat stelt de EPLF, de vereniging van Europese laminaatproducenten.

In de EPLF (European Producers of Laminate Flooring) zitten de grootste laminaatproducenten van Europa en ieder jaar geven zij een overzicht van de trends in laminaat. Hoewel laminaat vrijwel altijd een houtlook heeft, is een natuurgetrouwe weergave van hout grotendeels een gepasseerd station, zo stelt de EPLF. Een zachte witte of grijze waas is nu veelgevraagd. Heldere en medium donkere aardetinten zetten de toon en veel decoren hebben een ‘rustieke’ uitstraling.

Gestructureerde oppervlakten
Het formaat van de planken is groot en breed en zij hebben een voel- en zichtbaar gestructureerd oppervlak. Hierdoor heeft het laminaat een ‘gebruikt’ uiterlijk zoals bijvoorbeeld te zien bij (echt)steigerhout. Ook andere typen vloeren hebben zijn voorzien van dergelijke ‘gebruikssporen’ wat een authentieke uitstraling moet geven.
Deze en andere trends zullen volgens de EPLF te zien zijn op Domotex, de grote vloerbedekkingsbeurs die in januari in Hannover wordt gehouden.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten