Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Grijsrood kleur van het jaar 2018

De grijsrode kleur Heart Wood is volgens Akzo Nobel de kleur van het jaar 2018. De kleur staat voor ‘warmte die we als houvast nodig hebben in tijden van verandering.’

De kleur van het jaar 2018 betitelt Akzo Nobel als ‘een volwassen grijsroze kleur die je associeert met de warmte van hout en het aaibare karakter van leer. Dit zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt in je huis.’ De kleurkeuze is de uitkomst van wereldwijd onderzoek naar maatschappelijke trends, consumentengedrag en designtrends en vervolgens vertaalt naar een drietal kleurpaletten waarvan het grijsrood van Heart Wood het symbool is.

Diverse tinten
Het Heart Wood kleurpalet combineert zachte tinten grijsroze, blauwen en een zachte cacao kleur overgaand in krachtige tinten zoals inktblauw en paars. Het palet is gebaseerd op de warmte qua kleur van natuurlijk hout en aaibaarheid van zacht leer. Het wordt in Nederland gepromoot onder de naam van het dhz-merk Flexa.

Geborgen sfeer creëren
De keuze van de kleur heeft alles te maken met wat er in de wereld gebeurt en die is volgens de kleurenexperts Hectisch en impulsrijk. Heleen van Gent, kleurexpert van Flexa: ‘Het leven gaat steeds sneller; het is hoog tijd om op de ‘pauze-knop’ te drukken. Ons huis moet een plek zijn waar we de ‘ruis’ buiten kunnen sluiten. Waar we aandacht kunnen besteden aan wat écht belangrijk is en waar we ons opnieuw opladen.'

Balans herstellen
Kleur kan volgens Van Gent een belangrijke een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van de balans tussen het snelle leven buiten en de rust die mensen thuis zoeken. 'Met deze grijsroze kleur en de bijbehorende paletten kun je het perfecte warme huis vormgeven dat je unieke persoonlijkheid weerspiegelt en een veilige en geborgen sfeer creëert’, aldus de kleurexpert.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten