Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Groeikapitaal van zorginvesteerder voor 'slaaprobot' Somnox

Investeringsfonds Health Investment Partners steekt geld in de 'slaaprobot' Somnox van het gelijknamige bedrijf. Hiermee wil Somnox internationaal groeien. De slaaprobot is een hulpmiddel om beter te kunnen slapen.
 


Met de investering van Health Investment Partners plus bankleningen wil Somnox de komende jaren gaan groeien in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dit is de volgende stap in de missie van Somnox die stelt '100 miljoen mensen te helpen beter te slapen' in 2030. 'Dit doen we niet alleen met producten, maar ook met kennis en services die daaraan bijdragen', zegt Somnox oprichter Julian Jagtenberg.

Rustgevend
Somnox is een apparaat dat er uitziet als een groot uitgevallen boon met een stoffen bekleding. Het apparaat bevat sensoren die de ademhaling kunnen 'oppikken' en synchroniseren en dat iets langzamer 'afspelen'. Ook kun je, via een app en de smartphone, het apparaat geluiden laten produceren. Door de vertraagde ademhaling en het desgewenst afspelen van rustige muziek slaap je sneller en beter, claimt Somnox.

Distributie online en offline
Het apparaat is bedacht en ontwikkeld door studenten aan de TU in Delft. Auping levert hiervoor de hoes. De slaaprobot is zowel online verkrijgbaar als via Auping-dealers. 
Health Investment Partners (HIP) is een investeringsfonds dat zich richt op innovatieve bedrijven met een duurzame impact op het gebied van preventie, efficiƫntie en kwaliteit in de zorg.

Meer informatie: www.meetsomnox.com

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten