Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Groen is de kleur van het jaar 2017 volgens Pantone

Volgens kleurcoderingsbedrijf Pantone is Greenery de kleur van het jaar 2017. Het frisse geel-groen symboliseert volgens Pantone het verlangen naar verbinding met de natuur en medemensen.

Het groen roept een kleur op van de eerste dagen van de lente wanneer het groen in de natuur ontluikt en de weelderigheid buitenshuis tot leven komt. Het versterkt de signalen aan de mensen om diep in te ademen en zichzelf nieuw leven in te blazen. Met dit soort terminologie probeert Pantone te duiden waar Pantone 15-0343, de officiële codering voor de specifieke kleur groen, voor staat. In iets breder perspectief is het groen volgens Pantone een kleur die te maken heeft met mensen die zich willen ‘verbinden’ met elkaar en – vooral – de omgeving.

Brede zichtbaarheid
Het groen zal, naar verwachting, zijn weerslag vinden op meerdere gebieden zoals architectuur, design, fashion, food en ook het interieur. Pantone verwijst hierbij naar de verschillende modeshows van grote merken waar de kleur op meerdere manieren zichtbaar was.


Kleurcodering
Pantone is gespecialiseerd in het maken van kleurcoderingen zodat bijvoorbeeld inkopers van stoffen weten welke kleuren (waarschijnlijk) in de mode zullen komen. Door de codering weten weverijen, drukkerijen, (textiel)designers en architecten precies welke code naar welke kleur verwijst. Greenery is de opvolger van Rose Quartz (rose)en Serenity (lichtblauw), de trendkleuren van 2016.

Denim Drift
Opvallend: de door Pantone verwachte trendkleur voor komend jaar is totaal anders dan die van verffabrikant AkzoNobel die begin september de kleur Denim Drift aanwees als trendkleur voor komend jaar. Denim Drift is blauw in verschillende tonen.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten