Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

'Groen' tapijt voor Milan Fashion Week

Tijdens de Milan Fashion Week werden prijzen uitgereikt voor 'duurzame fashion'. Genodigden voor de uitreiking van de Green Carpet Fashion Awards liepen hierbij niet over de rode loper, maar over een bijzonder geprint tapijt van gerecyclede garens.



Als afsluiting van de Milan Fashion Week (19 tot en met 25 september) werden de Green Carpet Fashion Awards uitgereikt. Dit zijn prijzen voor ontwerpers of bedrijven die zich bezig houden met duurzame fashion. Voor de uitreiking hiervan worden modellen, ontwerpers en andere belangrijke mensen uit de mode- en filmindustrie uitgenodigd want mode gaat samen met glitter & glamour. Voor hen werd niet de rode loper uitgelegd, maar zij paradeerden over tapijt van de Deense fabrikant ege die het 1700 m2 tellende tapijt maakte van Econyl garen van de Italiaanse garenproducent Aquafil.



Gerecyclede garens
Aquafil maakt garens die deels zijn gemaakt van afval en afgedankte visnetten en is daarmee een belangrijke leverancier voor de tapijtindustrie. Ook levert het bedrijf garens aan de mode-industrie. Een aantal modellen presenteerde zich tijdens de uitreiking van de Green Carpet Fashion Awards in jurken die (deels) waren gemaakt van Econyl garens. Voor Aquafil een uitgelezen moment om zich in de picture te plaatsen en de combinatie van tapijt en mode resulteerde in een bijzonder tapijt met de print van een kolibrie. Na afloop van de feestelijkheden werd het tapijt ingenomen, deels voor hergebruik en deels om te recyclen.



Mode-industrie extreem vervuilend
De Green Carpet Fashion Awards werden vorig jaar voor het eerst uitgereikt en zijn een middel om milieuvriendelijke mode te promoten. De mode-industrie realiseert zich dat zij een zware belasting is voor het milieu en dat de productie van mode bepaald niet duurzaam is. De mode-industrie wordt gezien als een van de meest vervuilende industrieën en naar verwachting zal zij in 2050 verantwoordelijk zijn voor 25% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Ook overproductie is een zorg. Wereldwijd wordt er iedere seconde een vrachtwagen met textielafval gedumpt. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten