Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Groene planten tussen de design meubelen

Diverse toonaangevende designmerken presenteerden op de meubelbeurs in Milaan hun producten tussen uitbundig groen. Een voorbode voor een groene golf in het interieur?


Metershoge groene wand op de stand van tuinmeubelfabrikant Tribu.

Hier en daar een plant tussen de tentoongestelde meubels komt vaker voor. Meubelfabrikant Leolux toonde tijdens de IMM 2015 in Keulen een eiland vol levend groen. Ook op diverse andere stands waren planten duidelijk aanwezig. Ook in de jaren daarvoor was al menig groen te ontdekken op diverse beurzen. Tijdens de afgelopen Salone del Mobile in Milaan (12 t/m 17 april) was het nog sterker aanwezig, onder meer bij diverse toonaangevende trendsetters zoals Moroso, Zanotta, Walter Knoll en Vitra. Soms betrof het metershoge palmen, maar opvallend vaak waren het varens of andere kleine planten. Rechts de O-Chair van Tord Boontje op de stand van Moroso.

Tuinmeubelen
Dat fabrikanten van tuinmeubelen uitpakken met levend groen is niet vreemd, het is de habitat waarin hun producten moeten floreren. De Belgische fabrikant Tribu pakte uit met een metershoge muur van mos en ander groen (zie foto boven). Op de stand van de Duitse trendsetter Dedon waande je je in een jungle met hangplanten, zie hieronder. Groene golf
Het gebruik van levend groen en zeker het gebruik van florale elementen als bloemen en plantenbladeren is niets nieuws, dat gebeurt al jaren. Maar de omvang en de hoeveelheid groen viel wel op. Wie Nederlandse bladen er op naslaat ziet dat er vorig jaar al werd gesproken van een ‘botanische trend’ of het huis als ‘groene oase’. Of Nederland (met een wereldwijd toonaangevende industriële plantenteelt) hiermee trendsetter is? Moeilijk te zeggen, maar als grote designmeubelmerken hun producten showen met opvallend veel planten in de onmiddellijke nabijheid kon dat wel eens een voorbode zijn van een groene golf door meubelland.
Op de foto het uit 1957 stammende ontwerp Mezzadro van de broers Castiglioni, gebaseerd op de 'stoel' van een tractor.

Stand van Walter Knoll met overdadig groen. Let ook op de meubelen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten