Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

'Groene' producten op Ambiente

Volgende week start in Frankfurt Ambiente. Op de beurs zijn duizenden producten te zien en een aantal daarvan krijgt een speciaal 'groen' label. Ook op de tegelijkertijd lopende beurzen Christmasworld en Creativeworld zullen dergelijke producten te zien zijn.

 

Handed By heeft een 'groen label' omdat de producten worden gemaakt van gerecycled plastic. materiaal. Daarnaast wordt er op een sociaal verantwoorde wijze gewerkt bij de productie. 

De belangstelling voor duurzame producten groeit en bedrijven spelen daarop in. Dat is te zien op de  zogenaamde consumentengoederenbeurzen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld. Exposanten konden in het voortraject van de beurzen producten insturen om in aanmerking te komen voor een 'groen label'. Daaruit zijn na selectie 305 producten tevoorschijn gekomen, de meeste (247) voor exposanten op Ambiente, met afstand  grootste van de drie beurzen.

Groen blaadje 
De gekozen producten zijn onder meer geselecteerd op zaken als gebruik van natuurlijke materialen, duurzaam geproduceerd, handgemaakt en gemaakt van gerecycled materiaal. Exposanten van dergelijke producten zijn te herkennen aan een label met een groen blaadje zichtbaar aan buitenkant van de stand. Hetzelfde label is ook zichtbaar op de online exposantenlijst van de desbetreffende beurs. 

Style spots 
Op Ambiente wordt al jaren gewerkt met het zogeheten Ethical Style label, op Christmasworld en Creativeworld zal dat voor de eerste keer zijn. Ook voor het eerst zijn er nu op verschillende plekken zogenaamde Ethical Style Spots waar producten met zo'n label gegroepeerd te zien zijn. Voor Ambiente is dat in de Galleria tussen hal 8 en 9 en in de foyer van hal 3.1. 

Meer informatie www.ambiente.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten