Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Groot verlies voor Koelnmesse als gevolg van corona

Door het moeten afzeggen van tientallen beurzen daalde omzet van de Koelnmesse in 2020 van 413 naar 95 miljoen euro. Dat resulteerde in een verlies van ongeveer 115 miljoen euro.
 

Koelnmesse in betere tijden: bezoekers in de rij voor de IMM 2020.

De Koelnmesse moest afgelopen jaar 54 van de geplande 70 beurzen annuleren, bijna 80%. De omzet kromp met bijna eenzelfde percentage en de beursorganisatie leed daardoor 115 miljoen euro verlies terwijl een jaar eerder nog een winst van 20 miljoen euro werd geboekt. Er was vorig jaar sprake van een eigen vermogen van ongeveer 250 miljoen euro en daarvan is de helft aangesproken om de schade te beperken. Ook was er sprake van een streng bezuinigingsbeleid en werd arbeidstijdverkorting ingevoerd.

Blijvende investeringen
Hoewel wordt voorzien dat de financiƫle prognose voor 2021 moeilijk blijft vanwege de voortdurende pandemie blijft de Koelnmesse investeren. Zo wordt verder gegaan met modernisering en sanering van verschillende beurshallen. Er wordt rekening gehouden met hybride formats voor beurzen (deels fysiek, deels digitaal) en voor de post-coronatijd willen de beursorganisatoren in Keulen zodra het weer kan volgas geven. Men denkt dat wanneer de wereldwijde economie zich weer herstelt in 2023 er sprake kan zijn van een terugkeer naar de eerdere omzetten en resultaten.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten