Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Groothandel Mommersteeg introduceert ‘groene’ pvc vloer

Vloerengroothandel Mommersteeg introduceert een pvc vloer die volledig is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Tegelijkertijd is de vloer makkelijk in onderhoud en reiniging.

De vloer is volgens de fabrikant, de Duitse firma Windmöller, wereldwijd de eerste ‘biovloer’ die vrij is van schadelijke stoffen en gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnzaad en ricinusolie met krijt als natuurlijke vulstof. Het product is vrij van chloor, oplosmiddelen en weekmakers. Volgens de fabrikant van pvc vloeren is het product extreem slijtvast en zijn de onderhouds- en reinigingseigenschappen gunstiger in vergelijking met andere elastische vloeren. De vloer is leverbaar in stroken, planken en tegels. Qua dessin gaat het om hout, steenlook en diverse fantasiedecoren.

Geen schadelijke weekmakers
Met de vloer, PURline ECO genaamd, wil Windmöller zich profileren als innovatief bedrijf dat producten levert die zo weinig mogelijk schadelijke stoffen bevatten, cq zoveel mogelijk gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Zo zijn alle producten van Windmöller sinds medio vorig jaar ftalaat vrij. Gedoe over de mogelijk schadelijke weekmakers behoort hierbij tot het verleden.

Vorwerk en pvc vloer
Al eerder introduceerde Mommersteeg een zogeheten ‘gietvloer op rol’ van Vorwerk. De vloer is gemaakt op basis van lijnzaad- en ricinusolie en lijkt verdacht veel op de vloer van Windmöller. ‘Dat klopt’, zegt Michiel Mommersteeg, directeur van de gelijknamige groothandel. ‘Het is exact hetzelfde.’ Vorwerk presenteert de vloer onder het motto ‘New Organic Flooring’ en het is voor het eerst dat Vorwerk nu ook pvc vloeren levert. Dat is opvallend want Vorwerk staat bekend als fabrikant van tapijt, gericht op het hogere segment.
Beide bedrijven benadrukken het ‘groene ’karakter van de vloer, maar doen dat onder verschillende namen. Windöller doet dat met PURline ECO en Vorwerk met RE/COVERgreen.

Meer informatie: www.mommersteegbv.nl en www.wineo.de. Vorwerk maakte onder meer dit filmpje over de pvc vloer.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten