Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Groothandels breiden uit

Volgende week opent in Eindhoven de Plinten & Profielen Centrale een nieuw filiaal. Gisteren was de officiële opening van de nieuwe Headlam Trade Counter in Rotterdam.

Gisteren werd in Rotterdam de zogeheten Trade Counter van Headlam officieel geopend. Hier kunnen klanten (stoffeerders, woninginrichters, parketteurs) producten afhalen van de groothandels Lethem Vergeer, Interplan en Silvester die alle drie direct onder Headlam vallen. Naast producten van de eigen Lifestyle-Interior collectie zijn dat ook producten van Balterio, F. Ball, Forbo Flooring, Gerflor, Unilin en Unifloor. Naast het afhaalcentrum is er ook een showroom van gordijnen en vloerproducten. De vestiging in Rotterdam is een soort pilot; als de resultaten goed zijn komen er wellicht meerdere Trade Counters.

Derde filiaal PPC
Volgende week dinsdag, 26 mei, opent de Plinten & Profielen Centrale (PPC) in Eindhoven een filiaal voor klanten uit Zuid-Nederland. Daar kunnen klanten (parketteurs, woning- en projectinrichters, interieurzaken, klusbedrijven) de meest gevraagde vloeren en randafwerking plus benodigdheden voor installatie en onderhoud afhalen. Niet aanwezige producten zijn binnen twee dagen beschikbaar. Het afhaalcentrum zal ook gebruikt worden voor workshops en trainingen. Het filiaal in Eindhoven is na Amsterdam en Den Haag het derde filiaal van PPC, naast het hoofdkantoor in Wijk bij Duurstede.

Vergroting marktaandeel
De opening van de steunpunten van Headlam en PPC past in een trend die al eerder inzette bij diverse andere groothandels. Zo opende Forin vorig jaar een filiaal in Zoetermeer en breidde Peitsman uit met diverse parketservicepunten in het hele land. Het lijkt er op dat de genoemde groothandels langzaam hun marktaandeel vergroten, terwijl kleinere groothandels langzaam steeds meer moeten inleveren.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten