Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Groothandels Trends & Trade en Tica gezamelijk verder

Trends & Trade en Tica, die afzonderlijk van elkaar een cash & carry concept exploiteren voor zelfstandige retailers, willen samengaan om zo verder te kunnen groeien.

De groothandels bedienen beide grotendeels dezelfde klanten. Dat zijn zelfstandige retailers zoals interieurzaken, cadeauwinkels en bloemenzaken en projectinrichters die via een cash & carry systeem direct kunnen kopen van fabrikanten, importeurs en ontwerpers van (decoratieve) producten voor interieur en exterieur. Tica zit in Uithoorn en bedient vooral het westen, Trends & Trade is gevestigd in Venlo en is sterk gericht op het oosten, waaronder het Duitse achterland. Zij laten weten ‘een strategische samenwerking te onderzoeken.’ Het onderzoek moet uitwijzen of een strategische samenwerking voordelen biedt voor vraag- en aanbodzijde. Ook wordt gekeken naar synergievoordelen waarbij men in eerste instantie denkt aan één managementorganisatie voor de exploitatie van beide groothandels.

Buitenlandse expansie
Volgens Martijn Cliteur, directeur van PW Projects waaronder Trends & Trade valt, zal er over drie tot vier maanden meer duidelijkheid komen over de samenwerking. Volgens hem past de samenwerking, die in feite zal neerkomen op een fusie, tot een grotere en sterkere organisatie zodat buitenlandse expansie mogelijk wordt. ‘Er is belangstelling voor ons concept en net als wij kijkt ook Tica al langer naar mogelijkheden om de formule in het buitenland uit te zetten. Als we dat afzonderlijk zouden doen, kiest een klant voor een van de twee. Wij bestaan bij de gratie van onze klanten, de aanbieder, dus is samengaan een goede optie.’

Bedenktijd
De aandeelhouder van Trends & Trade is PW Markets, een bedrijf dat zich richt op management van grootschalige groothandelsconcepten binnen de zakelijke B2B markt en detailhandel. Tica is een coöperatie met een aantal leden die alle een even grote stem hebben. Mede hierdoor wordt er tijd uitgetrokken om de gewenste samenwerking vorm te geven.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten